2009-12-21 16:39:21• hírek • Gozner Gertrud

Zsíros kenyeret és forró teát osztottak

December 21-én zsíros-kenyeret és forró teát osztott a rászorulóknak a Szatmárnémeti Caritas nagykárolyi fiókszervezete.

A hétfői akcióra 10 és 16 óra között az élelmiszer piac bejáratánál került sor, és összesen 300 adag kenyér és 450 pohár forró tea került kiosztásra. Ha az időjárás tovább is fagyos marad, a segélyszervezet hamarosan megismétli az akciót.

A szatmárnémeti hajléktalanszálló a zord időjárás beköszöntével naponta nyolcvan személynek ad menedéket. A polgármesteri hivatal által fenntartott Gladiolei utcai otthon ugyan hatvan férőhellyel rendelkezik, 36 a férfiak és 24 a nők számára, azonban a fagyos éjszakák miatt további húsz személy kért szállást és ennivalót. A szálló munkatársai pót-matracokat helyeztek el a termekben, hogy mindenkinek jusson hely.

További hét személy szombat és vasárnap éjszakát a Megyei Kórház Sürgősségi Osztályán töltötte, hogy megmeneküljön kinti fagytól. Constantin Demian, a kórház szóvivője szerint eddig egyetlen pácienst sem szállították be hozzájuk kihűlés veszélyével. A helyi tanács egyik határozatának értelmében az utcán talált hajléktalan vagy beteg emberek hideg esetén a közösség rendőrség munkatársai kötelesek beszállítani a sürgősségi osztályra, ahonnan majd átviszik őket a hajléktalan szállóra.



Forró teát és zsíros kenyeret osztott Nagykárolyban a Caritas


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: