2010-01-21 15:50:53• hírek • Gozner Gertrud

Zsíros kenyér és forró tea

Csütörtökön a 14-es lakótelepen, a Neajlov sétányon osztottak zsíros kenyeret és forró teát a rászorulóknak a szatmárnémeti Caritas szervezet és a Máltai Szeretetszolgálat munkatársai.

A délután 14 órakor kezdődő akció során négyszáz adag zsíros kenyér és ugyanannyi forró tea került kiosztásra a kazánház előtt felállított standnál. A sajtó jelenléte miatt az emberek először félve közelítették meg a zsíros kenyérrel és teával megrakott asztalt, amelyen folyamatosan készültek az adagok. A fiatalabb korosztály azonban hamar megbarátkozott a kamerákkal, majd ők kérték hogy készüljön róluk fotó az újságnak.

Ez a segélyszervezetek idei első ilyen típusú akciója a megyeközpontban. December folyamán, karácsony előtt Nagykárolyban segítették forró itallal és kenyérrel a nehéz helyzetben lévőket, akkor összesen 300 adag kenyér és 450 pohár forró tea került kiosztásra.

A szociális hátrányos személyeket megcélzó kampány az elkövetkező hetekben is folytatódik, amíg az időjárás jobbra nem fordul. Január 26-án, kedden 14 órakor a Vulturului utcai szociális negyedben, január 28-án a Soarelui negyedben, az Ostrovului utcában kaphatnak forró teát és zsíros kenyeret a rászorulók, február 2-án szintén 14 órától a Ion Ghica utcában, a volt IPL-tömbházaknál zárul az akció.



A segélyakció az elkövetkező hetekben is folytatódik Szatmárnémetiben


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: