2016-02-15 11:00:42• hírek • Szatmár.ro

Zsinórkötés kötőfán és szövés szádfán a Fonó-Házban

A kép illusztráció
A kép illusztráció

Az Aranykapu Fonó-Házban immár hatodik éve zajlik hagyományos kézműves mesterségek oktatása gyerekek és felnőttek számára, szakképzett oktatók vezetésével.

A résztvevők életkoruknak, felkészültségüknek megfelelően vehetnek részt heti rendszerességgel a különböző csoportok foglalkozásain, amelyek keretén belül megismerkedhetnek a térség kézműves hagyományaival, népszokásaival, helyi néprajzi gyűjtések eredményeivel. Bár a tavaszi madarak, a pacsirta és a csíz lassan figyelmeztet a fonás és a szövés idejében történő befejezésére, ezen a héten még a Fonó-Házba látogató gyerekek az egykor használt kötőfákkal (körmöcskével, szarvacskával) és szövőeszközökkel (szádfákkal, karmanytúfákkal) ismerkedhetnek meg közelebbről.

Jégbontó, azaz Február havának 17. napján, szerdán délután 16.00-17.00 óráig az Aprók műhelye működik (4-5 évesek), ugyancsak szerdán, 18 órától a kezdő kisiskolás csoportban tevékenykednek majd a 7-9 évesek.

Pénteken, 19-én 16 órától a haladó kisiskolások (7-9 évesek), majd 18 órától a nagyobbak (10-14 évesek) próbálhatják ki mai tárgyak készítése céljából a térségünkben egykor mindennaposan használt szövő- és kötőeszközöket.

Érdeklődni, jelentkezni lehet a 0744-687813-as telefonszámon Nezezon Enikőnél, a 0741-182063-as telefonszámon Takács Andreánál, illetve e-mailben, az aranykapuegyesulet@yahoo.com címen. Az Aranykapu Fonó-Ház Szatmárnémetiben, a Holló (Marasesti) utca 12. szám alatt található.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: