2014-12-19 18:09:02• hírek • Kocsis Zoltán

Zsinórban negyedszer Bartincki Attila a megye legjobb sportolója

Idén sem sikerült letaszítani a trónról Nagykároly van Damme-ját, Bartincki Attilát, aki egymást követő negyedik évben végzett az élen a Szatmár megye év sportolója versenyen a nem olimpiai sportágak kategóriájában. Az olimpiai sportágak űzői között Sámel Lóránd cselgáncsozó végzett az élen.

Egy arany, három ezüst, nyolc bronz - mindezt ráadásul junior és felnőtt világ- és Európa-bajnokságokon, országos bajnokságokon. Egyetlen év alatt. Ezzel a mérleggel nem csoda, hogy Bartincki ismételten az év sportolója lett Szatmár megyében az olimpián nem szereplő sportágak kategóriájában.

Daraban Gheorghe, Fzaekas György és Bács Csaba tanítványa, a nagykárolyi C.S. Karate DO B.F.K.S. sportolója mögött a második helyen a szintén karatéka, a Szatmárnémeti VSK kötelékeibe tartozó Tinca Razvan Alexandrut valamint klubtársát, Balacescu Igor Beniamint előzte meg. Ők ugyanúgy Hanga Mihai tanítványai, mint a negyedik helyezett Mihali Florin, míg az ötödik Bács Máté ismételten a nagykárolyi klub karatékája.

A nem olimpiai sportágak díjazottai között egy régi ismerőssel is találkozhattunk, Anzik Arnold ugyanis több évnyi kihagyás után tért vissza a versenysporthoz. Rögtön egy Európa-bajnoki bronzéremmel kumite egyéniben.

Az olimpiai sportágak kategóriájában a megyei ifjúsági- és sportigazgatóság szakemberei szerint nem akadt idén jobb Sámel Lóránd Károlynál. Az Unio cselgáncsozója, Terely Mihály, Fusle Vasile és Halas Marian tanítványa az idei versenyszezonban négy bronzérmet szerzett az Európa Kupán, a Balkán Bajnokságon valamint az országos bajnokságon.

A második helyen Lóri klubtársa, Marian Halas végzett, akinek szintén egy-egy bronzérme van egyéniben az Európa Kupáról és a Balkán-bajnokságról valamint egy aranyérme csapatban utóbbi megmérettetésről és egy bronza szintén csapatban az ob-ről.

A harmadik helyen is egy küzdősportot űző fiatalember, a Sportklub birkózója, Berei Lénárd István végzett, aki két aranyat nyert a kadétok között az országos bajnokságon és egy ezüstöt a Európa-bajnokságon. A díjakat péntek délután Virgil Dragos, a Szatmár Megyei Sport-és Ifjúsági Igazgatóság vezetője adta át az ifjúsági táborban megtartott ünnepségen.

Év sportolója, olimpiai sportágak:
1. Sámel Lóránd Károly - cselgáncs
2. Halas Marian - cselgáncs
3. Berei Lénárd István - birkózás
4. Bodarlau Gheorghe - cselgáncs
5. Bodó Benjámin - vívás
6. Kovács Dóra - cselgáncs
7. Dascalu Bogdan - vívás
8. Lazea Remus - cselgáncs
9. Andrei Radu - vívás
10. Seres Cristian - cselgáncs
11. Nicolaescu Eduard - cselgáncs
12. Flucus Sebastian - vívás
13. Lazin Alexandra - vívás

Nem olimpia sportágak:
1. Bartincki Attila - karate
2. Tinca Razvan - karate
3. Balacescu Igor - karate
4. Mihali Florin - karate
5. Bács Máté - karate
6. Kalocsai Zoltán - karate
7. Burya Patrick - karate
8. Anzik Arnold - karate
9. Abriham Amália - karate
10. Trif Stelian - karate
11. Kovacs Nicolae - karate
12. Bilan Maria - Rádiós tájfutás (rókavadászat)
13. Olah Marcel - Rádiós tájfutás (rókavadászat)

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: