2017-03-20 08:38:35• hírek • Agerpres.ro

Zsarolással vádolja egykori partnerét Tariceanu

Călin Popescu-Tăriceanu (balra) Daniel Constantin (jobbra)
Călin Popescu-Tăriceanu (balra) Daniel Constantin (jobbra)

Călin Popescu-Tăriceanu szerint Daniel Constantin "zsarolta" őt, hogy bizonyos emberek helyet kapjanak a parlamenti választásokon a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) listáin.

"Az állandó küldöttségi gyűlés elején hallhattunk bizonyos kommentárokat a kollégám, Daniel Constantin részéről, aki elégedetlenségét fejezte ki az ALDE jelenlegi működésével kapcsolatban és kivonult tiltakozásképpen a teremből. Én is elégedetlen vagyok bizonyos működési elvekkel kapcsolatban, nem csak az utóbbi időszakban, hanem egy jó ideje. A kapcsolatunk jól működött egy darabig, az első gondok akkor kezdődtek, amikor a parlamenti választások előtt Daniel Constantin egyszerűen megzsarolt bizonyos személyekkel kapcsolatban, akik jelöltek szerettek volna lenni és én nem értettem egyet ezzel (...) Nagyon éles vitánk volt és azt mondtam, hogyha én nem egyezek bele, akkor nem tudjuk leadni az ALDE listáit a választásokra, így az ALDE nem működhetett volna. Ő azt mondta, ezzel semmilyen problémája nem volna" - nyilatkozta Tăriceanu az állandó küldöttségi gyűlést követően.


Tăriceanu azt mondta, "valakinek" engednie kellett ezzel kapcsolatban, azonban ez az engedmény túl drágának bizonyult.

Daniel Constantin közleményben válaszolt Călin Popescu-Tăriceanu állításaira. A miniszterelnök-helyettes szerint szégyenteljes, hogy Tăriceanu zsarolásról beszél, miközben ő harcolt azért, hogy olyan személyek is helyet kapjanak az ALDE listáin, akiknek problémájuk volt az igazságszolgáltatással.

"Szégyen, hogy Tăriceanu úr zsarolást emleget, miközben ő harcolt azért, hogy olyan személyek is helyet kapjanak az ALDE listáin, akiknek problémájuk volt az igazságszolgáltatással. Sajnos Tăriceanu úr a saját és egy szűk, befolyásos kör érdekeit helyezte a párt és a kormány érdekei elé" - állítja Constantin az AGERPRES hírügynökségnek küldött közleményében

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: