2019-11-14 13:36:37• hírek • Refszatmár.eu

Zsanett cipői – templom az emberért Szatmárhegyen

A Szatmárhegyi Református Egyházközség Lelkészi Hivatala első alkalommal pályázta meg a HEKS Brot für die Welt „Vajon az ember van a templomért vagy a templom az emberért?” című kiírást. Ez a kiírás gyülekezeti akadálymenetesítést takar. Az alábbiakban Kovács József ezzel kapcsolatos gondolatait, beszámolóját olvashatják, aki a pályázatot írta.
 

Gyülekezetünk azért csatlakozott e programhoz, hogy segíthessen egyik kedves presbiterünk kislányán. A kislányt egészen kicsi korában csípőproblémákkal diagnosztizálták. Később, amikor járni tanult, lábtartási, ezért járási nehézségekkel kellett szembesülnie.
 

Zsanett gyermekkorát úgy töltötte és tölti, hogy folyamatosan orvosi felügyelet alatt áll: nyári tábor helyett heteken át gyógytornázni jár Zilahra, ahol ortopéd szakember árgus szemmel figyeli fejlődését, és ennek megfelelően speciális cipőt rendel. Mivel a kislány járása szépen javul, és mivel fejlődésben van, sűrűn kell lábbelit cserélnie. Ehhez társul a téli és nyári időszak váltakozása: könnyebb és zártabb, melegebb cipőt kell ilyenkor rendelni.
 

Zsanett az egész családjával Isten közelében él. Szüleivel részt vesz az istentiszteleteken. Édesapja presbiter. A család szerény anyagi helyzete ellenére adakozó, segítőkész. A kislány édesapját két éve súlyos baleset érte, maradandó károsodással él. Munkahelyére nem tud visszamenni. A gyülekezet az ő megsegítésére gyűjtést rendezett.
 

Zsanett nagyon szereti a gyülekezeti vallás órát, amelyre már húgát is hozza. A nyári vakációs bibliahéten együtt vett részt a többi gyermekkel az ügyességi játékokon. Pajtásai segítettek neki. Most, negyedik osztályos korára sikerült a lelkészi hivatal és a pályáztató részéről megajándékozni két pár gyógycipővel.
Akadálymentesítésnek tekinthetjük ezt a projektet, hiszen segíthettünk, hogy a kislány gyalogosan is jöhessen az egyházi alkalmaknak, szeretett családjával továbbra is aktív tagja legyen a gyülekezetnek.
 

Istennek legyen hála ezért az összefogásért! Köszönet a támogatásért! Legyen áldás a Szűcs család életén, a kislányok gyermekkorán!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: