2014-03-22 20:27:35• hírek • Kocsis Zoltán

Zsákokban cipelték a vonaton a több száz liter alkoholt

Mozgalmas napjai voltak a határrendészeknek Szatmár megyében: csütörtök késő este csak több figyelmeztető lövés leadása után tudták megállásra késztetni az előbb autóval, majd futva menekülő cigarettacsempészt, pénteken és szombat hajnalban pedig több száz liter alkoholt koboztak el.

A Szatmárnémeti - Zilah útvonalon ellenőrzést tartó határrendészek csütörtök este 21.30-kor egy Volvo típusú személygépkocsira lettek figyelmesek, amelynek vezetője, amint meglátta az ellenőrzési pontot, hirtelen megfordult és elindult Szatmárnémeti felé. A határőrök azonnal üldözőbe vették. A férfi azonban Nagymadarász területén elveszítette uralmát gépkocsija fölött és egy parkoló autónak ütközött.

Ekkor sem adta fel magát, kipattant a járműből és futva próbálta folytatni a menekülést. Miután a határrendőrök többszöri felszólítására sem állt meg, azok a szabályzat szerint 12 függőleges irányú figyelmeztető lövést adtak le. Közel 300 méter megtétele után a hatóság embereinek sikerült elfogniuk és igazoltatniuk a menekülőt, a 47 éves Marcel F.-et.

A Szatmár megyei férfi autójában kétezer doboz, 9000 lej összértékű zárjegy nélküli cigarettát találtak. A férfit 24 órára őrizetbe vették.

Másnap, pénteken a petei határátkelőnél a 40. éves K. József Volkswagenjének csomagtartójában 105 liter szeszes italra bukkantak a határőrök. Enneél is nagyobb mennyiségű alkoholt találtak néhány órával később, szombat hajnali 02.00 óra körül a nagykárolyi vasútállomáson. A határrendészeknek feltűnt két, a Nagykároly - Nagyvárad vonalon utazó utazó férfi, akik nyolc nagy zsákot cipeltek. Igazoltatták őket, a zsákokban pedig összesen 252 liter szeszesitalt találtak pillepalackokban.

A három férfi egyike sem tudta igazolni az alkohol származását, ezért a megbírságolták őket, a 8400 lej értékű alkoholt pedig elkobozták a határrendészek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: