2014-01-31 18:16:39• hírek • Kocsis Zoltán

4200 liter alkohol és ezer doboz cigi a csütörtöki fogás

Egy egész rakománnyi igazolatlan származású alkoholt találtak a Szatmár Megyei Rendőrség munkatársai csütörtökön egy haszongépjárműben. Közben kollégáik két részletben közel ezer doboz csempészett cigarettát találtak és foglaltak le.

A legnagyobb értékű és volumenű illegális árut a Petru H. tulajdonában lévő Mercedes típusú haszongépjárműben találták: nem kevesebb mint 4200 liter alkohol húzódott meg a piros színű autóban. A 25 éves fiatalember nem tudta igazolni az alkohol származását. Mi több, a kihallgatás során elárulta, hogy az Auchan hipermarket parkolójában, egy másik járműben további 300 liter alkohol van. Aminek szintén nem tudta igazolni származását.

A 50.000 lej értékű alkoholt a rendőrség lefoglalta, a férfi ellen pedig a megengedett 200 liternél nagyobb mennyiségű alkohol birtoklása miatt indult büntetőjogi eljárás.

Szintén csütörtökön és ugyancsak Szatmárnémetiben állították meg a rendőrök a 35 éves Mihai B. vezette Škoda Octaviát, amelynek csomagtartójában 500 doboz, Ukrajnából származó, zárjegy nélküli Jin Ling cigarettát találtak.

Valamivel később, ugyancsak Szatmárnémetiben a rendőrök figyelmét felkeltette Adriana Cristina N., aki egy nagy, fekete fóliába burkolt csomagot cipelt - amelyben az ellenőrzéskor 450 doboz Jin Ling cigarettát találtak. A nő azzal az abszurd kifogással próbált élni, hogy vendégségbe volt valakinél és a házigazda kérte meg arra, hogy a csomagot dobja be a kukába.

A mindkét esetben lefoglalt csempészcigaretta összértéke 4455 lej. A két gyanúsított ellen csempészés és csempészett áru birtoklása vádjával indul eljárás.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: