2011-03-12 19:56:28• hírek • Póti Orsolya

Zongoráztak a zene barátai

A Szatmárnémeti Gyermekek Palotája március 12-én harmadik alkalommal rendezte meg "A zene barátai" Országos Zongoraversenyt olyan óvodások és diákok számára, akik hobbiból sajátították el a klasszikus billentyűs hangszeren való játékot. A szervezéshez idén nem járult hozzá az Oktatási Minisztérium, így a Show Time Entertainment Factory, a Roland billentyűsgyártó cég és a legnagyobb romániai forgalmazó, a Netmusic.ro közreműködésével jött létre a rendezvény.

A rendezvénynek a Dinu Lipatti Filharmónia adott otthont, melynek előcsarnokában kisebb zongorakiállítást tekinthettek meg az érdeklődők. A „Zene barátai" versenyt olyan 5-16 év közötti óvodásoknak és iskolásoknak szervezték, akik nem zeneiskolákból érkeznek, hanem hobbiból sajátították el zenei ismereteiket a klasszikus, billentyűs hangszeren.

Az idei versenyre összesen 87-en jelentkeztek; óvodások és iskolások érkeztek Brassóból, Nagybányáról, Brailából, Bukarestből, Erdődről, Nagykárolyból, Tecuciból, Iasiból, Vasluiból és természetesen Szatmárnémetiből. A hét tagból álló zsűri  közel nyolc órán keresztül kísérte figyelemmel a versenyzők előadásmódját, technikáját, majd 17 órától értékelték a fellépőket.

Budean Mihály Judit zongoratanárnőtől megtudtuk, a versenyre tizenhét szatmári gyerek nevezett be, akikből tíz első  díjat kapott saját kategóriájában. A szatmáriak közül többek között első helyet foglalt el Bala Beáta, Hütter Vince, Grad Daria, Varga Diana, Veres Adela, Marita Alin, Stefan Iulia és Silaghi Emily.

A rendezvény zárómomentuma a díjak átadásáról szólt; nem csak a diákok részesültek kitüntetésben, hanem a szervezőket, a Gyermekek Palotája képviselőit és a zongoratanárokat is érdemoklevél illette. A zsűri elnöke, Mariana Ioan, a Bukaresi  Művészeti Egyetem professzora elmondta, a verseny nagyon színvonalasra sikeredett, és remélik a jövőben is megrendezésre kerül.





Képgaléria:

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: