2017-05-30 16:21:09• hírek • Kocsis Zoltán

Zoltán-Erika, Pa-Dö-Dő, Juve-Real, Star Wars és Kelemen Kabátban a Családi hétvégén

Fontos megjegyezni, hogy a Kossuth-kertben csütörtökön és pénteken is lesznek gyermeknapi programok, ezek azonban nem képezik részét a Családi hétvégének.

„A gyerekek és a szülők minél több időt töltsenek el együtt a szabadban”, fejtette ki a keddi sajtótájékoztatón Tóth Páll Miklós a Családi hétvége egyik sarkalatos eseményének, a Tavaszkirálynő és a Májuskirály választásának alapelképzelését. Mindez azonban tökéletesen illik a Családi hétvége és gyermeknapra is, amely szombat reggel 9 órától vasárnap estig várja a kicsiket és a nagyokat.

Az esemény szervezői remekül integrálták a Szent László emlékévet, szombat délután ugyanis a Felvidéki Rockszínház színpadra viszi az Urunk László! Téged áldunk! című rockoperát. Amelynek zenéjét Szűts István, a Kormorán együttes billentyűse szerezte.

Megszokhattuk már, hogy a programok jelentős része a gyerekeknek szól. Így lesz ez idén is, amikor szombaton reggeltől estig különböző foglalkozásokkal várja a gyerekeket az Aranykapu Kulturális Egyesület és a Borókagyökér Egyesület. Kézműves foglalkozásokkal, vásárral, népi gyerekjátékokkal várják a kicsiket.

Vasárnap délelőtt igazi különlegesség várja a felvonulókat! Délelőtt 10.15-kor a színház épülete elől együtt indul el a tömeggel az 501-es légió! A Csillagok Háborújából ismert harcosok később légiós kiképzést is tartanak majd.

A Kossuth-kertbe érkezve aztán a Kispárna mesezenekar koncertje, majd a budapesti Magyar Népmese Színház előadása szórakoztatja majd a gyerekeket. De lesz Ki mit tud? is, na meg jó sok móka, kacagás, szórakozás, ismertette a gyerekprogramokat Csák Gyöngyi, a MIK alelnöke.

A délutáni-esti koncertek aztán már a nagyobbaknak szólnak. A Kelemen Kabátban, Roy és Ádám és a szombat esti electro swing parti inkább a fiatalabbaknak, Zoltán Erika, a Pa-Dö-Dö a középkorúaknak, Aradszky László pedig az idősebbeknek.

Stier Péter főszervező külön kiemelte, hogy szombat este a Zöld Házzal szemben kivetítőn meg lehet nézni a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjét, amelyet az olasz Juventus és a spanyol Real Madrid vív.

Mindezek mellett kézműves vásár, mesterségek bemutatója, könyvutca, borsziget, kutyakiképző programok, gyermekutca, az elmaradhatatlan bográcsfőzés, fánk sütés szerepel az állandó programok között.

Ne feledjük, idén az erő velünk lesz! És az 501-es légió!

XII. CSALÁDI HÉTVÉGE és GYERMEKNAP

Június 3, szombat

Az Ady Endre Társaság szervezésében:

9.00 – 15.00 Tavaszkirálynő és májuskirály választás (vetélkedők)

Az Aranykapu Kulturális Egyesület szervezésében:

10.00-21.00: Kézműves kiállítás és vásár

12.00-19.00: Aranykapu Népi Játszókert –  helyszín: Aranykapu Sziget

12.00-17.00: Gyerekek kézműves vására  –  helyszín: Aranykapu Sziget

12.00-18.00: Kézműves Mesterségek bemutatója  – helyszín: a Partiumi Mesterségek Utcája kézműves kiállítás és vásár mellett

12.00-20.00: Nagymamáink konyhaművészete: Szatmári ízek a szatmári konyhákban: a Bogdándi Hagyományőrzők csapata, a Sárközújlaki Református Nőszövetség, a Mezőpetri és a Kálmándi Nőszövetség tagjai

A Borókagyökér Egyesület szervezésében:

11.00-20.00: Kézműves Kiállítás és vásár

11.00-20.00: Alkossunk -Borókás kézműves műhelyek  nem csak gyerekeknek. 

10.00-20.00: Játsszunk együtt -népi gyerekjátékok piciknek és nagyoknak

Nagyszínpad

15.30 – Tavaszkirálynő és májuskirály választás eredményhirdetése

16.30 – Urunk László! Téged áldunk! A Felvidéki Rockszínház előadása. Az Ady Endre Társaság szervezésében. Az előadásra a Szent László történelmi év keretén belül kerül sor.

18.00 – Zoltán Erika koncert

19.00 – Aradszky László koncert (HU)

20.00 – Pa-Dö-Dö koncert(HU)

22.00 – Electro swing party. Hangulatfelelős: Pumi, a Harag György Társulat színművésze.

21.45 – Juventus Torino – Real Madrid. Az UEFA Bajnokok Ligája Döntőjének kivetítése. Helyszín: Zöld Házzal szemben.

Állandó programok:

Kézműves vásár és mesterségbemutató, Könyvutca, Borsziget, Gyermekprogramok, Bábszínház, Gyermekutca, Sakk verseny, Aikido bemutató

Zöld Ház, előcsarnok

A Református Gimnázium Tagóvodája  Édesanyám címmel rajzversenyt szervezett. A jelentkezők  különböző technikával készült alkotásokkal pályáztak. A kiállított művek megtekinthetők a rendezvény ideje alatt.

Zöld Ház, konferenciaterem

11.00  - A Gutenberg Kiadó gyermekkönyvei Kürti Andrea illusztrációival. Könyvbemutató és beszélgetés az illusztrátorral: a Királylány a lángpalotában- Erdélyi szász népmesék, című mesekönyvről. A Románia Legszebb Könyvei (Cele mai frumoase cărți din România) verseny a Romániában kiadott kötetek művészi értékét, dimenzióját felmérő, 2012 óta évente megrendezett rangos könyves mustra. A Királylány a lángpalotában – Erdélyi szász népmesék című mesekönyv a legszebb könyvillusztrációnak járó díjat kapta 2016-ban.

Az RMDSZ Barátság Klub programjai: bográcsos főzés, fánk sütés, csigatészta készítése, horgolás.

Június 4, vasárnap

10.15 – Felvonulás a Szatmárnémeti Északi Színház elől a Kossuth Kertig, a 10-es Iskola Mazsorett Csoportja és az 501-es légió (Star Wars jelmezesek) kíséretében

11.00 – Kispárna mesezenekar gyermek koncertje

12.00 – Gyermek ki mit tud?

13.00 – A Kóró és a kismadár. A budapesti Magyar Népmese Színház előadása

14.00 – Országos versenyeken helyezést elért magyar elemi osztályosok díjazása. Szervező és támogató a Szatmárnémeti RMDSZ nőszervezete

17.00 – Csordás Tibor(Fiesta) koncert (HU)

18.00 – Roy és Ádám koncert (HU)

20.00 – Kelemen Kabátban koncert (HU)

21.30 – Royal Team koncert

Az Aranykapu Kulturális Egyesület szervezésében:

10.00-21.00: Kézműves kiállítás és vásár

10.00-20.00: Nagymamáink konyhaművészete. Szatmári ízek, szatmári konyhák: Bogdándi Hagyományőrzők csapata, Sárközújlaki Református Nőszövetség, Mezőpetri és Kálmándi nőszövetség tagjai.

11.00-19.00: Mesefotó Stúdió. Oana Tarța szervezésében.

12.00-17.00: "Nyitva van az Aranykapu... – Hagyományos kézműves mesterségek oktatása gyerekeknek"

12.00-19.00: Aranykapu Népi Játszókert – helyszín: Aranykapu Sziget

12.00-18.00: Gyerekek kézműves vására  – helyszín: Aranykapu Sziget

A Borókagyökér Egyesület szervezésében:

11.00-20.00: Alkossunk -Borókás kézműves műhelyek  nem csak gyerekeknek. 

10.00-20.00: Játszunk együtt -népi gyerekjátékok piciknek és nagyoknak

Állandó programok:

Kézműves vásár és mesterségbemutató, Könyvutca, Borsziget, Gyermekprogramok, Bábszínház, Kutyakiképző egyesület programjai, Gyermekutca, Sakk verseny, Aikido bemutató

Az 501-es Légió – profi Star Wars jelmezesek programja, gyermekeknek szánt átmozgató rohamosztagos-kiképzéssel, fotózkodási lehetőséggel.

Szervezők:

Szatmárnémeti RMDSZ, Ady Endre Társaság, Identitas Alapítvány, MIK, Aranykapu Kulturális Egyesület, Borókagyökér Egyesület, Szatmárnémeti RMDSZ Nőszervezete

A rendezvény támogatói: Szerencsejáték Service Nonprofit Kft, Szatmárnémeti Város Tanácsa, Communitas Alapítvány, Bethlen Gábor Alap, Nemzeti Együttműködési Alap, Csiki Sör, Erlux Kft, Yoda Service Kft, Promocraft Yellow Kft, Neptun Company Kft, Barta Ati Kft, Polip Kft, Erdholz, Szatmári Egyházmegyei Caritas, Zolihusi Kft.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: