2010-03-19 13:38:16• hírek • Kótai Levente

Zöldülnek a város közterületei

A tavasz beköszöntével újra gondozásba veszik Szatmárnémeti zöldövezeteit.

A viruló időre tekintettel Szénási Angélát kérdeztük, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal zöld övezetekkel foglakozó megbízottját. A munkájában lelkes hölgy elmondta, ebben a szezonban sok munka vár rájuk. A parkok és a zöld sávok rendbehozatala szokásos évi rutinmunkát jelent.

Az idei év külön akciója viszont a Ioan Slavici iskola és még két óvoda udvarának beültetése. Összesen 150 000 lejt fordít a városvezetés erre a célra. Ugyan a többi oktatási intézményben is nagy szükség lenne nagyobb zöldfelület biztosítására, mégis csak lépésben tudnak haladni.

2010-ben a városi növényzet ápolására és telepítésére 2 430 000 lejt különíttetek el az idén a helyi költségvetésből. Ebből 1 980 000 lejt igényelnek a karbantartási munkálatok, amelyekkel zömmel a város parkjait, tereit kell rendben tartani. 50 000 lejből gazdálkodhatnak padok és egyéb utcai bútorok beszerzése céljából. Facsemetéket és virágpalántákat 150 000 lej értékben helyezhetnek ki a közterületekre.

A dolog egyetlen negatívuma, hogy az eddigi tapasztalatok szerint az idei erőfeszítések is a vandalizmus és a nemtörődömség áldozatául fognak esni. Szénási Angéla arról panaszkodott, hogy az elültetett facsemeték közül alig-alig tud egy pár megerősödni. Többségüket letörik, kivágják, vagy más módon teszik tönkre. Az utcai virágtartókba ültetett növényeket egyszerű megfojtják a rájuk dobott szeméttel, ha ki nem lopják őket előtte.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: