2015-07-30 11:38:22• hírek • Kocsis Zoltán

Rothadó gyümölcsök a szupermarketekben

Az országosan meghatározott tematika szerint júliusban a gyümölcs- és zöldség-forgalmazókat ellenőrizték a szatmári fogyasztóvédők. A tizenkét vizsgált kis- és nagykereskedés, szupermarket és piaci forgalmazó közül tizenegy esetében állapítottak meg szabálytalanságot a szakértők.

A Szatmár Megyei Fogyasztóvédelmi Hivatal tájékoztatása szerint összesen 1795 kilogramm gyümölcsöt és 750 kilogramm zöldséget vettek górcső alá, közülük összesen 80,5 kilogrammnyit vontak ki véglegesen a forgalomból. A kiszabott bírságok összértéke 40.400 lej!

A különböző fordítási és egyéb adatfeltüntetési hiányosságok mellett a legnagyobb problémákat a forgalmazott áru minősége okozta. Két szatmárnémeti forgalmazónál penészfoltos narancsot és penészedő petrezselyem-levelet, kaprot, uborkát és paprikát találtak.

A legtöbb rendellenességet azonban egy meg nem nevezett szupermarketben észlelték. A zöldhagyma kiszáradva, fonnyadtan kókadt a polcokon, a csípőspaprikán fekete foltok és penészfoltok éktelenkedtek, az avokádó és a sárgarépa pedig rothadófélben volt.

Két forgalmazó esetében a raktárhelyiség telis-tele volt üres csomagolásokkal és növényi hulladékokkal, egy kereskedőnél pedig a mérleg metrológiai ellenőrzés nélkül működött.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: