2010-04-27 08:39:34• hírek • Szatmár.ro

Zöldséges bableves és kárpáti borzocska burgonyapürével

A Chilly Csárda étterem szakácsának segítségével a Szatmár.ro ma is ötletes receptekkel kedveskedik a háziasszonyoknak. Nagy Sándornak a mai ajánlata két fő részérezöldséges bableves és kárpáti borzocska burgonyapürével

Zöldséges bableves

Hozzávalók:

Barna bab 50 g
Olaj 20 ml
Hagyma 30g
Sárgarépa 50 g
Petrezselyem 15 g
Zeller 15 g
Fokhagyma 1 gerezd
Fűszerpaprika 2 g
Só 20 g
Bors 1 g
Babérlevél 2 db
Tejföl 50 ml
Liszt 10 g
Csípős paprika 1 db

Elkészítés:

A babot fűszeres babérleveles vízben puhára főzzük és a majd még habarás előtt álló levesünkbe beletesszük. Fontos, hogy sót csak a végén tegyünk a bab főzővizébe, különben nehezen fog megpuhulni. A levest az hozzávalóknál leírt sorrend szerint fogjuk főzni. Olajban lepirítunk mindent egészen a főszerpaprikáig (ezt is beleértve) és vízzel leoltjuk. Ízesítjük, fűszerezzük, mikor már minden puhára főtt, beletesszük a babot és behabarjuk tejfölös habarással, de ne felejtsük habarásunkat temperálni, különben levesünk göbös lesz. Forrón tálaljuk. Főzési idő 90 perc.



Kárpáti Borzocska burgonyapürével

Hozzávalók:


sertéscomb 300g
olaj 250ml
liszt 30g
burgonya 700g
só 30
bors 1g
fokhagyma 1/2gerezd
vaj 30g
tej 40ml
sajt 20g
tejföl 25ml
tojás 2db

Elkészítés:

A sertéscomból vékony szeleteket vágunk, klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Elkészítjük a panír masszát: a lisztből, tojásból vastag masszát keverünk, melybe belekeverjük a reszelt sajtot, sót, borsot,1db reszelt burgonyát, fokhagymát. A húst lisztbe forgatjuk, majd ebbe a sűrű masszába és forró olajban (165-170c) megsütjük. A   burgonyából, vajból, tejből, egynemű krémes pürét készítünk, és forrón, tejföllel meglocsolva talajuk az ételt. Elkészítési idő 45 perc.



Jó étvágyat kívánunk!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: