2007-01-30 18:48:52• hírek • István Löchli

Zöldre vált az informatika

 A Siemens kifejlesztette az energiatakarékos és környezetbarát asztali PC-t.
 Zöld számítógép? Furán hangzik, de tényleg van ilyen. Persze nem a színe miatt zöld a Green PC, hanem mert gyártásakor egyedülálló módon szem előtt tartották az emberi egészségre és a környezetre kifejtett hatását is.
 
Mindenki hallott már azokról a káros vegyi anyagokról, melyek körülveszik életünket, melyek a környezetünkből a szervezetünkbe kerülnek, s az évek során ott felgyülemlenek és károsan hatnak egészségünkre. A számítógépekben is vannak káros anyagok, például brómtartalmú gyulladásgátló anyagok. Ezek a kemikáliák bizonyítottan bejutnak az emberek és az állatok szervezetébe, holott semmi keresnivalójuk sincs ott. Az ESPRIMO Green PC hozzájárul a vegyi anyag szennyezés csökkentéséhez, a gyártás során ugyanis kerülik a veszélyes anyagok használatát. Az alaplap ólomtartalmát a negyedére csökkentették, nem tartalmaz halogéneket, káros klór- és brómvegyületeket.
 
Corinna Kammerer, a Siemens asztali PC-inek termékfelelősének elmodása szerint, a Green PC fejlesztésének elmúlt 4 éve nem kis küzdelem volt, de már látják, ez a jövő útja. Az új technológiával készülő környezetbarát gép mindent ugyanúgy tud, mint hagyományos társai, és nem is kerül több pénzünkbe a megvásárlása. A termék gyártása során minimumra csökkentették a vízfelhasználást. Követendő példa a többi gyártó számára az is, hogy évi 30 tonnával mérsékelte a cég a csomagolási hulladék mennyiségét. Az ESPRIMO Green PC készenléti üzemmódban 5 watt alatt, valamint ún. "kapcsolt" monitorkivezetése révén is energiát takarít meg, amely még a monitor élettartamának meghosszabbításához is hozzájárul.
 
WWF/Szatmár.ro 
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: