2018-10-11 08:37:57• hírek • Szatmár.ro

Zöldövezet és multifunkcionális sportpályák a Kubik helyén

Akárcsak a Pescăruş, a Kubik tó környéke is megújul a következő időszakban.

A Szatmárnémeti Városi Tanács pénteken rendkívüli ülésen vitatja meg a beruházás Részletes Területrendezési Tervét (PUD), amelynek elfogadása esetén ismét közelebb kerülhetünk az egykori Városi Téglagyár helyén kialakult, az utóbbi évtizedekben elhanyagolt tó átalakulásához, újjászületéséhez.


A Regionális Operatív Program (POR) 2014-2020-as kiírásában jóváhagyott projektek között 1,7 millió euró lett megállapítva a kivitelezésére (a projekt teljes költségvetése egyébként 2,4 millió euró), amelynek végeredményeként egy modern, a környék lakóinak kellemes kikapcsolódást biztosító, multifunkcionális sportpályákkal és kerékpárutakkal teli zöldövezet alakul majd ki.


A kevéssel több mint öt hektáros terület egy része jelenleg is egy körülbelül 3 méter mély gödör, illetve egy olyan rész, amelyet építőipari hulladékkal töltöttek fel. A tervek szerint ebből 4,1 hektáron zöldövezetet, a fennmaradó részen pedig sétáló- és kerékpárutat, valamint multifunkcionális sportpályákat, játszótereket alakítanak ki, és a különböző közművesítési munkálatok mellett wifi-rendszert alakítanak ki, sőt, térfigyelő kamerákat is kihelyeznek. Ezen kívül a hozzá vezető utakat is korszerűsítik.


„A Kubikhoz hasonló elhanyagolt területek a jelenlegi formájukban a város szégyenei, azonban, ha kiaknázzuk a bennük rejlő lehetőségeket, Szatmárnémeti díszei lehetnek. Meggyőződésem, hogy ez a beruházás még rengeteg örömöt okoz majd a környék lakói számára, hiszen minden korosztály számára kellemes kikapcsolódáshoz biztosít majd lehetőséget. Aki akar sétálhat, mások kerékpározhatnak, a gyerekek játszhatnak, vagy éppen görkorcsolyázhatnak a szüleikkel. Minél több zöldövezet alakítottunk ki Szatmárnémetiben, annál élhetőbb és szebb lesz a városunk.” – nyilatkozta a beruházás kapcsán Kereskényi Gábor polgármester.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: