2010-10-08 08:28:48• hírek • Szatmár.ro

Zöldborsóleves és rántott csirke

Nyereményjátékunk véget ért, de a különleges receptekből az elkövetkezendőkben sem lesz hiány. Ma Litz Emanuelle receptjét osszuk meg olvasóinkkal.

Zöldborsó leves

Hozzávalók:

50 dkg zsenge zöldborsó
1,5 kanál olaj
2 dkg liszt
2 dl tej
2 dl víz

1 kanál cukor
1 csokor zöld petrezselyem

Készítése:

A zöldborsót a zsiradékon puhára pároljuk, liszttel meghintjük, megszórjuk cukorral, egy kicsit pirítjuk. Vigyázzunk rá, meg ne égjen! Felöntjük vízzel, felforraljuk, amikor felforrt hozzáadjuk a tejet és ezzel készre főzzük. A kész levest meghintjük apróra vágott petrezselyem zölddel. Csurgatott tésztát főzünk bele. A tészta készítése hasonló a palacsinta tésztájához. Amit folyamatos kavargatás mellett a levesbe csurgatunk.

Tészta készítése:

1 egész tojás
kevés víz
pici só

Habverővel jól összekeverjük, annyi lisztet szórunk bele, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. Tálalás előtt vékony papírtölcséren keresztül a forrásba lévő levesbe csurgatjuk.

 

Rántott csirke

Hozzávalók:

Ezt készíthetjük egész csirkéből, vagy csirkecombokból. Egy egész csirke, vagy 5 db csirkecomb, 3 db tojás, 20 dkg liszt, 20 dkg zsemlemorzsa, só, körülbelül 20 dkg zsír és 1-2 dl olaj a kisütéshez. Ezt az ételt elég bő zsiradékban kell kisütni.

Elkészítés:

A csirkét jól megmossuk, feldaraboljuk. Kezdő háziasszonyok jobban járnak, ha csak csirkecombot választanak, mert sokkal könnyebb feldarabolni. Csak keresztben ketté kell vágni az ízületnél. Besózzuk, és bepanírozzuk. Egy lábasban zsírt és olajat forróra melegítünk, beletesszük a bebundázott csirkedarabokat. Ezt a mennyiséget közepes nagyságú lábosban két szerre tudjuk kisütni. Először fedő nélkül az egyik oldalát világosbarnára sütjük, majd megfordítjuk a csirkedarabokat, és fedő alatt nagyon kis tűzön, lassan átsütjük.

Amikor a másik oldal is világosbarna, még egyszer megfordítjuk a csirkedarabokat, és rövidebb ideig az első oldalt is sütjük még, hogy biztosan átsüljön. Mielőtt kiszednénk a csirkedarabokat, evőkéssel beleszúrva ellenőrizzük, hogy elég puhára átsült-e. Ha jól átsültek a szeletek, már tálalhatjuk is. Köretnek krumplipürét, vagy párolt rizst, savanyúságnak kovászos uborkát, csemege uborkát vagy uborkasalátát adhatunk hozzá.

Jó étvágyat kívánunk!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: