2010-03-19 08:22:09• hírek • Szatmár.ro

Zöldbableves és csülök Pékné módra

A hét elején indított gasztronómia rovatban a Chilly Csárda Étterem szakácsának, Nagy Sándornak a segítségével, a Szatmár.ro péntekre is finom ételrecepteket ajánl a kedves olvasóknak.

Zöldbableves

Hozzávalók:

Szalonna 30g
Sárgarépa 20g
Hagyma 20g
Zeller 20g
Zöldbab 70g
Só 5g
Bors 1g
Fűszerpaprika 1g
Tejföl 50ml
Liszt 15g
Zöldpetrezselyem 5g


Elkészítés:

A fazékban lepirítjuk a kockára vágott szalonnát, hagymát, sárgarépát, zellert, zöldbabot, majd megszórjuk fűszerpaprikával, és vízzel leoltjuk nehogy megkeseredjen. Ízesítjük sóval, fűszerezzük borssal. Ha levesünkben megfőttek a zöldségek, behabarjuk tejfölös habarással, de ne felejtsük először lehűteni, hogy elkerüljük a csomósodást. Forrón tálaljuk, friss petrezselyemzöld vagdalékkal megszórva.


 

Zöldbableves
Zöldbableves


Csülök Pékné módra

Hozzávalók:

csontos sertés csülök 1.5 kg
só  10 gr
őrölt bors 2gr
fűszerpaprika 2gr
vöröshagyma 1dg
fokhagyma 10gr
paprika 1db
paradicsom 1db
babérlevél 2db
köménymag 5gr
szalonna 15gr
burgonya 800gr


Elkészítés:

A burgonyát 2,5x2,5 cm-es kockára vágjuk, sós vízben ¾ puhaságig főzzük majd leszűrjük. A csülköt kicsontozzuk, és megfőzzük egy erősen fűszerezett, ízesített vízben, melyben van: só, bors, babér, fűszerpaprika, kömény, fokhagyma, paprika, paradicsom és szalonna. Amikor elérte a kellő puhaságot, akkor leszűrjük. TIPP: ne dobjuk ki a főzőlevet, mert tökéletes egy bab, burgonya, jókai bableves alaplevének. A megfőtt csülköt 3x3 cm-es kockára vágjuk, a hagymát pedig négybe vágjuk, és összekeverjük a burgonyával. 180 fokos sütőben egybesütjük 10 perc alatt, vagy fritőzben 4 perc alatt. Sütés után ha szükséges só és bors keverékével után-ízesítjük, és fokhagymás olajjal meglocsolgatjuk. Tálalása melegen, kakastaréj szalonnával történik. Elkészítési idő másfél óra.


Csülök Pékné módra
Csülök Pékné módra


Jó étvágyat kívánunk!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: