2018-05-31 14:28:37• hírek • Bede Emőke

Zöld utat kapott a Szamoson átívelő gyalogoshíd

Mérföldkőhöz érkezett csütörtök délután a Szamos felett átívelő gyalogoshíd projektje, ugyanis a Helyi Tanács tagjai egyhangúlag fogadták el az építmény megvalósíthatósági tanulmányát.

Mint a megvalósíthatósági tanulmányban olvasható, a leendő gyalogoshídnak – melyen egyébként biciklisek is közlekedhetnek majd - esszeciális szerepe lesz a város forgalmának fluidizálásában és a már meglévő hidak leterheltségének csökkentésében. Ugyanis a Szamos jobb partján élőknek nem kell majd autóba szállniuk, és a Decebal vagy a Golescu fele kerülniük, ha szeretnének eljutni a NEPI-Rockcastle által megálmodott plázába. Elég, ha kerékpárral vagy gyalogosan átkelnek a folyó felett, ugyanis a 214 méter hosszú híd közvetlenül a jelenleg is látványos sebességgel épülő pláza külső teraszára vezet majd. A NEPI egyébként nem csak a pláza megvalósítását vállalta magára, hanem azt is, hogy 100 ezer euróval beszáll a gyalogoshíd megépítésébe is. A fennmaradó költségeket pedig EU-s támogatás segítségével fedezi az önkormányzat.


„Az utóbbi két évben többször is egyeztettünk a NEPI Rockcastle képviselőivel, és sikerült elérnünk azt, hogy ez a városunk számára fontos beruházás ne maradjon csak a tervek szintjén. A 24 havi munkának immáron látható eredményei vannak, a szatmárnémeti Shopping City a szemünk látára emelkedik ki a földből!” -közölte az üggyel kapcsolatban a város polgármestere.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: