2016-08-19 16:25:55• hírek • Szatmár.ro

Zöld utat adtak a tanácsosok a Lidl-építésnek

Ugyan a határozattervezet alig változott, a városi tanács tagjainak túlnyomó többsége megszavazta a Lidl szupermarket építését a Golescu híd lábánál, az ortodox katedrális szomszédságában. A befektető körforgalmat is épít a forgalmas kereszteződésbe - ez az elvégzett felmérések szerint gyorsítja majd a közlekedést.

Három héttel ezelőtt nem ment át a Lidl-szupermarket építésével kapcsolatos területrendezési terv, most viszont egyetlen tartózkodással a tanács megszavazta a tervezetet. A rendes havi tanácsülésen az ortodox egyház a szupermarket pozícionálásával volt elégedetlen, ugyanis a tervek szerint a bolt hátsó része néz majd az épülő katedrális felé. Akkor a PSD és ALDE-párti tanácsosok azt javasolták, hogy még egyeztessen a két fél az ügyben.

Az egyeztetés vége annyi lett, hogy a szupermarket ígéretet tett,  az épület hátsó részét egy növényi kerítéssel választja majd el a templomtól. Az ortodox egyház és a tanácsban helyet foglaló ellenzők azonban most nem nagyon mertek ellenkezni, látván, hogy milyen indulatokat váltott ki a lakosság körében az akadékoskodásuk.

A tanácsülésen Adrian Albu alpolgármester a tervezetet egy bekezdéssel egészítette ki: a cég vállalja, hogy ha a gyalogosforgalom akadályozni fogja az autós forgalmat a Crinul-kereszteződésben, akkor saját költségén jelzőlámpákat üzemeltet be, amely a gyalogosokat irányítja. A befektető ugyanis vállalta, hogy körforgalmat épít a kereszteződésben, ami a tanulmányok szerint gyorsítani fogja a forgalmat. A jelzőlámpák pedig megszűnnek...

A tanácsülés után nyilatkozó Kereskényi Gábor polgármester elmondta: örül, hogy a gyommal és bozóttal benőtt területet végre rendbe teszik. Szerinte nem a befektető cég neve a fontos, hanem az, hogy végre rendezett képet mutat majd a forgalmas útkereszteződésben található terület.

A Szatmár.ro-nak sikerült néhány szót váltania a Lidl képviselőjével, Cosmin Mallal. Sajnos nem volt hajlandó elárulni, hogy mikorra tervezik a bolt megnyitását, de annyit elmondott: amennyiben az összes engedéllyel rendelkeznek, már holnap megkezdenék a munkát. Most viszont a még szükséges engedélyek beszerzésére koncentrálnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: