2006-06-28 00:44:21• hírek • Szatmar.ro

Zöld út az útjavításoknak

Útjavításról és a szatmári foci jövőjéről vitáztak a megyei tanácsosok.
A megyei tanács tegnapi ülésén kisebb vitát követően elfogadták az útjavítási munkálatok tenderfüzeteit, ezzel hamarosan kezdetét veszi a összesen 34 megyei útszakasz 168,8 hosszúságú útjavítási akciója. A megyei tanács mindeddig csak kis volumenű munkálatokra költötte a tavalyi év végén felvett 800 milliárd lejes hitelt. A tanácsosok jó része elsősorban az elvégzendő munkálatok minőségéért aggódott, ezért a kivitelező cégek garanciavállalására nagy hangsúlyt kívánnak fektetni. Egyes tanácsosok számára komoly dilemmát okozott, hogy nem-e elhamarkodott egy ilyen nagy munkálat elkezdése. Szabó István tanácselnök kijelentette, hogy sokan azért támadták a megye vezetését, hogy a felvett kölcsönt még nem fordították komoly munkálatok kivitelezésére, és most pont azok állnak kétkedve a munkálatokhoz, akik akkor azokat sürgették.

Az ehhez kapcsolódó viták után a tanácsosok többsége támogatta az eredeti elképzelést, és zöld utat engedett azon versenytárgyalás kiírásának, amely során egy kivitelező cég 6 000 négyzetméternyi megyei útfelületen hat centiméternyi aszfaltot önt majd, ezzel pedig remélhetőleg hosszabb időre megoldódik a megyei utak karbantartásának problémája – vélekedik Szabó István.

Parázs vitát váltott ki a megyei tanácsosok körében az a javaslat, hogy a Brassói Tractorul labdarúgó–csapat második ligás helyét vegye át az újonnan megalakuló társaság, melynek fő részvényese lesz a Szatmár Megyei Tanács és Szatmárnémeti Tanácsa. Sokan úgy gondolták, hogy a mostani helyzet elkerülhető lett volna, ha az rt. akkor alakult volna meg, amikor ez először felvetődött, talán akkor elkerülhette volna a mostani mélypontot a megyei labdarúgás.

A tanácsosok egy része szerint az Olimpia a C osztályból kellene felfejlődjön, tiszta lapokkal és a fentebb említett cég vezetésével, mások inkább a helyvásárlás hívei voltak. Szabó István, a megyei tanács elnöke kijelentette, hogy több helyi befektető hajlandóságot mutatott arra, hogy támogassa az új csapatot, ha azt a két tanács irányítja majd. A tanácsosok többsége végül a helyvásárlás mellett döntött, így tovább folytatódhatnak a tárgyalások a klub sorsáról.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: