2009-03-26 17:26:41• hírek • Szatmar.ro

Zöld út a diffúzoroknak

Elutasította a versenybíróság a tiltakozók óvását, fellebbezés várható.

Csütörtökön Melbourne-ben négy órás tanácskozást követően elutasította a versenybíróság a Ferrari, a Renault és Red Bull óvását, így zöld utat adott a Williams, a Toyota és a BrawnGP diffúzorainak.

Az olasz, a francia és az osztrák istálló azért nyújtott be óvást a versenybíróságnak a hét folyamán, mert szerintük a két angol és a japán csapat autóin alkalmazott diffúzorok nem felelnek meg a szabályoknak és ezzel körönként akár öt tizedmásodpercet is nyerhetnek. A BMW szintén szándékozott óvást beadni, ám lekésték a határidőt...

 

A Williams, a Toyota és a BrawnGP természetesen örül a döntésnek, ám szerintük ők amúgy sem követtek semmi szabálysértést, egyszerűen kihasználták a rendelkezés által biztosított kiskapukat.

Az ügynek ezzel azonban vélhetően még nincs vége, az autosport.com szerint ugyanis a most visszautasított csapatok készek fellebbezni igazukért. Ez nem befolyásolja majd a hétvégi melbourne-i szezonnyitót, a FIA fellebbviteli bizottsága legkorábban csak a második futam, a Maláj Nagydíj után ülhet össze.

Massa kénytelen felvenni a versenyt a vitatott diffúzorokkal.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: