2011-01-27 13:10:57• hírek • Szatmar.ro

Zöld út Popnak, játszhat Craiován

Igazi rangadóra készül a női kosárlabda-bajnokság rájátszásának negyedik fordulójában a Szatmárnémeti VSK együttese, amely pénteken 18.30-as kezdettel a Craiova otthonában lép pályára.

Az oltyán csapat az előző három fordulóban előbb nagy meglepetésre 74-51-re legyőzte a Sepsiszentgyörgyöt, majd 74-58-ra a Temesvárt, végül pedig 73-69-re múlta fölül a Rapidot. Ez pedig azt jelenti, hogy a rájátszás egyedüli két százszázalékos csapata találkozik majd Craiován, hisz eddig sem az Alexandria, sem az Olimpia, sem pedig az Arad nem tudta megállítani a VSK-t.

Jó hír továbbá a szatmáriak szurkolóinak, hogy Claudia Pop végre zöld utat, pontosabban zöldkártyát kapott, így végre hivatalosan is ismét a VSK játékosának mondhatja magát és pályára léphet Craiován.

„Eddig is ugyanúgy edzett mint a többiek, tehát fel van készülve, csupán a tétmeccsek hiányoztak számára. Az oltyán csapat még soha nem győzött le minket, és remélem a velük szembeni százszázalékos győzelmi mérleg a péntek esti meccs után is megmarad. Amelyik csapat győz annak nagy esélye van arra, hogy az élen zárja a rájátszás első körét", mondta Éles Péter menedzser.

A szakember kiemelte azt is, hogy a csapat erőnléte igen jónak bizonyult, ebben pedig hatalmas segítséget nyújtott Fülöp György atlétikaedző, aki a télen részt vett a lányok felkészülésében. Fizikai gondokkal egyedül Latoya Drake és Amra Mehmedic küszködik, előbbinek a térde, utóbbinak a háta rakoncátlankodik, ám sérülésük nem komoly, pályára léphetnek pénteken.

A csapattal kapcsolatos hír továbbá, hogy Oana Baluta csütörtökön lépi át a felnőttkor határát, amihez olvasóink nevében is gratulálunk neki.


A százszázalékosok rangadójára kerül sor Craiován
A százszázalékosak rangadójára kerül sor Craiován


A jövő héten Szatmárnémetiben edzőtáborozik a román női U18-as és U20-as válogatott, (ez az oka mellesleg annak, hogy a VSK nem szombaton, hanem már pénteken pályára lép Craiován) ami a VSK-t is több szempontból érinti. Egyrészt az idősebbik korosztály gárdájának Dan Fleseriu az edzője, a keretbe pedig behívta Szmutku Renátát is, másrészt pedig a „kisebbik" csapat sem marad szatmári játékos nélkül, hisz Gheorghe Mandalache szövetségi edző Balutát is számít.

Az edzőtáborozás miatt a pontvadászat csak február 9.-én folytatódik, könnyen elképzelhető azonban, hogy a VSK korábban is pályára lép bajnokin: mivel az Olimpia keretének nagy része tagja az U20-as válogatottnak, így nem kizárt, hogy a bukarestiek a következő héten lejátsszák bajnokijukat a Szamos-parti városban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: