2020-03-17 08:29:55• hírek • közlemény

Zöld számon kérhetnek segítséget az idős szatmáriak

A szatmári civil szervezetek képviselőivel egyeztetett hétfőn a koronavírus következtében kialakult helyzet miatt Kereskényi Gábor polgármester és az önkormányzat alárendeltségébe tartozó Szociális Igazgatóság vezetője, Adrian Balaj - tájékoztat a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal.

A találkozón részt vettek a Vöröskereszt és a Caritas megyei, valamint a Hans Lindner Alapítvány, a Máltai Szeretetszolgálat és a Szűz Mária Oltalma Alapítvány képviselői. A résztvevők megegyeztek abban, hogy egy zöld vonalat hoznak létre, amellyel a 65 év fölötti, hozzátartozók nélküli, szatmárnémeti lakosokat segítik ebben a nehéz időszakban.


Azok a rászorulók, akiknek nincsenek családtagjaik, március 17-től kezdődően, naponta 08.00 és 18.00 óra között hívhatják a 0748-109-853-as telefonszámot. A fentebb említett civil szervezetek önkéntesei és az igazgatóság alkalmazottai egy hétre elegendő alapvető élelmiszereket, illetve a receptek alapján kiváltható és elemi gyógyszereket visznek az ezt kérelmezőknek. Mindez egy jegyzőkönyv elkészítése után történik, ahol a felek rögzítik azt, mennyi pénz lett átadva, majd a vásárlás értékét az önkéntes számlával igazolja. FELHÍVJUK a figyelmüket arra, hogy figyeljenek oda a csalókra, és csak abban az esetben adjanak oda pénzt az Önöknél jelentkezőknek, ha előtte hívták a zöld számot. Vigyázzunk egymásra - üzeni a hivatal.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: