2010-10-18 07:42:40• hírek • Szatmár.ro

Zöld krémleves és sült kacsamáj

A mai menü: zöld krémleves és sült kacsamáj borban párolt almával. A receptet Erdei Anita nevű kedves olvasónk küldte be.

Zöld krémleves

Hozzávalók:

20 dkg sóska, 20 dkg friss paraj, 30 dkg friss csalánlevél, 6 dl zöldségleves, 10 dkg hagyma, 2 tojássárgája, 3 dl tej, 2 dl tejszín, 6 dkg vaj, só.

Elkészítés:

Forró vajon megpároljuk az apróra vágott hagymát. A friss leveleket megtisztítjuk a száraktól és átmossuk. Majd a hagymához adjuk és rövid ideig pároljuk. Felöntjük a zöldséglével, a tejjel és pár percig forraljuk. Robotgéppel pépesítjük és ízlés szerint sózzuk. A tojássárgáját a tejszínnel simára keverjük és krémesre sűrítjük. Fogyasztáskor pirított zsemlekockákat teszünk bele, vagy tányér helyett cipóban is tálalhatjuk.

Sült kacsamáj borban párolt almával

Hozzávalók:

50 dkg kacsamáj, 50 dkg alma, 4 ek olaj, 2 dl fehérbor, 5 dkg dió, só, bors

Elkészítés:

A májat felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk és kevés olajban pirosra sütjük. Az almát meghámozzuk és karikára vágjuk. Egy edénybe egymás mellé fektetjük az almaszeleteket, ráöntjük a fehérbort, majd lefedjük és puhára pároljuk. Tálaláskor a kacsamáj mellé tesszük az almakarikákat, megszórjuk a vágott dióval és leöntjük a boros párolólével. Krumplipürével fogyasztjuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: