2009-12-01 10:34:35• hírek • Gozner Gertrud

Zöld fények a Tűzoltótoronyban

November harmincadikán az esti órákban zöld színű megvilágítást kapott a szatmárnémeti Tűzoltótorony. Az akció célja a halálbüntetés elleni tiltakozás volt.

A Városok az életért - városok a halálbüntetés ellen elnevezésű nemzetközi mozgalom keretén belül Szatmárnémeti is csatlakozott a világ több mint ezer városához. Az akció helyi szervezője a Szatmárnémeti Sant' Egidio Közösség, támogatói pedig a Polgármesteri Hivatal, a Doamna Stanca Líceum és a Kálvária templom volt. A templom közössége fél héttől közös imára invitálta a lakosságot.

A templomi megemlékezés magyar és román nyelven zajlott, a jelenlevők a halálbüntetés eltörléséért és a halálraítéltekért imádkoztak. A jelenlevő papok az élet jelentőségére, mint isteni ajándékra hívták fel figyelmet, amelyet egyetlen embernek sincs joga elvenni. Egyedül Isten rendelkezhet az élettel - hangsúlyozták ki a közös ima során.

Minden évben november harmincadikán az akcióban résztvevő városok zöld színnel világítanak meg egy-egy középületet, Szatmárnémetiben hagyományosan a Tűzoltótorony a szimbóluma ennek mozgalomnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: