2010-09-16 10:18:03• hírek • MTI

Zokogva vonult börtönbe

"Zokogva" vonult be a börtönbe George Michael, akit drogos állapotban okozott autóbalesetért ítéltek csaknem kéthavi szabadságvesztésre.

A 47 éves énekes világsztár július 4. hajnalán Range Rover terepjárójával hajtott be az előkelő észak-londoni Hampstead kerület egyik fotószaküzletébe. A kiérkező rendőrök a járó motorú kocsiban, meglehetősen zilált állapotban találták a Wham! popduó egykori tagját, zsebében marihuánás cigarettákkal.

A görög származású művész - akinek eredeti neve Georgios Panayiotou - azonnal elismerte, hogy marihuanát szívott és nyugtató hatású szereket is bevett, mielőtt a volán mögé ült; ezek nyomait egyébként a későbbi rendőrségi laborvizsgálat ki is mutatta vérében.

Geroge Michaelt mindezért - különös tekintettel arra, hogy visszaesőként került a bíróság elé - nyolc hét szabadságvesztésre ítélték, és a popsztár kedd este be is vonult a börtönbe.

A Daily Mirrornak az egyik cellatárs - a brit bulvárlap szerdai beszámolója szerint - elmondta, hogy amint a nehéz zárkaajtó becsapódott mögötte, George Michael pánikba esett, összekuporodott az egyik sarokban, arcát a kezébe temette és "zokogásban tört ki". "A szemét kisírta ... olyan volt, mint egy kisfiú" - mesélte Richard Hayes, a rabtárs. "Nem tudom elhinni, hogy ez történt velem" - hajtogatta Hayes szerint mindeközben az énekes.

George Michaelnek várhatóan négy hetet kell rács mögött töltenie; a büntetés második felére feltételesen szabadlábra helyezik, de ekkor is rendőri felügyelet alatt áll majd. Autóba azonban ezután is még jó ideig legfeljebb utasként ülhet, az eljáró londoni bíróság ugyanis ezúttal öt évre eltiltotta a járművezetéstől.

A meglehetősen szigorú büntetést és a hosszú eltiltást indokolja, hogy az énekesnek korántsem ez az első hasonló jellegű találkozója a törvénnyel. Három éve például száz órányi közmunkára ítélték és két évre bevonták a jogosítványát, miután szintén erősen befolyásolt állapotban húztak ki az út közepén álló Mercedeséből London egyik forgalmas főútvonalán, de már korábban is rajtakapták drogos állapotban a volán mögött.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: