2010-08-18 14:26:44• hírek • Szatmar.ro

Zidane-nak utódjai akadtak

A hét végén Belgiumban és Oroszországban is embert talált a fejes - videó.

Nem csak az elmúlt évtized, de minden idők egyik legnagyszerűbb labdarúgója volt a francia Zinedine Zidane, ezt vélhetően kevés objektív focidrukker tagadná le. Az algériai középpályást páratlan technikával, pazar rúgótechnikával és fantasztikus játékintelligenciával áldotta meg a sors. Zizou mégis három fejes miatt marad az emberek emlékezetében.

Az első kettőt az 1998-as világbajnoki döntőben produkálta, megnyugtató előnyt szerezve ezzel Franciaországnak a címvédő Brazília ellen. A harmadik fejes szintén egy vb.-fináléhoz köthető, nyolc évvel későbbről, ám arra leginkább az olaszok emlékeznek szívesen. Mondanunk sem kell talán, Zidane akkor fejelte le minden idők egyik „lepokrócabb" védőjét, az olasz Materazzit.

Érdekes módon az elmúlt hétvégén két ország bajnokságában is akadt egy-egy Zidane-utód...

Belgiumban a Cercle Brugge - Brugge városi rangadón a vendégek nehezen emésztették meg, hogy a „kistesó" simán, 3-1-re veri a Jupiler League egyik örök bajnokesélyesét. A 90. percben aztán a korábban a Tatabányában és a Debrecenben is futballozó kameruni Dorge Kouamahánál szakadt el a cérna, aki simán padlóra küldte az ellenfél csapatkapitányát, Hans Cornelist.



Oroszországban, a Zenit Szentpétervár - Dinamo Moszkva találkozón Igor Semszov csak azt nem tudta megemészteni, hogy a portugál Fernando Meira a kelleténél keményebben lépett oda: egy erőteljes biccentéssel ő is lerendezte a szentpétervári védőt. Érdekesség, hogy Zidane és Kouemaha esetével ellentétben ő megúszta (piros) lap nélkül az esetet.



Ha már annyit emlegettük Zidane és Materazzi afférját, íme álljon itt azok kedvéért, akik négy évvel ezelőtt esetleg valamely objektív okból kifolyólag nem láthatták a finálét.



 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: