2011-05-09 15:28:05• hírek • Szatmár.ro

Zenével és sporttal a fogyatékkal élő gyermekekért!

A fogyatékkal élő gyerekek számára biztosított szolgáltatásainak támogatásáért a Szatmárnémeti Caritas Szervezet két jótékonysági eseményt szervez: május 21-én, 8 órától kerül sor a Jótékonysági Maratonra, amelyet idén ötödször szervez meg a Caritas és május 29-én, 16 órától egy jótékonysági koncerten vehetnek részt az érdeklődők a Filharmónia termében.

A Szervezet 400 fogyatékkal élő gyermeknek biztosít nappali foglalkoztatói központjaiban magas színvonalú fejlesztő jellegű szolgáltatásokat, a melyek nagyban hozzájárulnak, hogy ezek a gyermekek teljes életet élhessenek.

A május 21.-i maraton támogatója az Autonet Import kft.. A résztvevők 5 lejes részvételi díj befizetésével közvetlenül is támogathatják az ügyet. 14 éves kor alatt a részvétel ingyenes, a csoportok kedvezményben részesülnek, így 3 személynek, 12  lej, 4 személynek, 15 lej és 10 személynek 40 lej.

A maraton napján a regisztráció, reggel 8.00 órakor kezdődik a Szatmárnémeti Caritas Szervezet székháza előtt a város régi központjában (Libertatii tér 20), a startot 8.45-kor lövik majd el. 2011-ben is lehetőség nyílik az előregisztrációra. Az érdeklődők május 16 és 20 között jelentkezhetnek személyesen a Szervezet székházának titkárságán, ahol a részvételi díj befizetése után átvehetik a rajtkártyájukat, amellyel a befutónál ingyenesen kapnak zsíroskenyeret és egy üdítőt vagy sört. A szervezők kérik a résztvevőket, hogy a szolidaritás nevében mindenki lehetősége szerint öltsön fehér vagy prios trikót a gyalogláshoz.


Hatszázan gyalogolták le a távot
2010-ben hatszázan gyalogolták le a távot


Az útvonalon a közlekedési rendőrség biztosítja a menetbiztonságot és a Caritas házi beteggondozó központjainak szakemberei biztosítanak egészségügyi ellátást szükség esetén.

A befutó a Sárerdőn lesz ahol színes programok várják a résztvevőket: játékok, ládamászás, foci, asztali tenisz, tombola, pinata és egy kutyás bemutató az Alpha K9 kutyaiskola  jóvoltából. Buszok a város irányában 14 és 15 óra között szállítják vissza a maraton résztvevőit.

A május 29-én megrendezésre kerülő jótékonysági koncert célja ugyancsak a fogyatékkal élő gyermekenek nyújtott szolgáltatások fenntartásának támogatása. A rendezvényre a Dinu Lipatti Filharmónia termében kerül sor 16 órai kezdettel. A fellépő művészek: Bartók Béla Kulturális Hagyományörző Egyesület, Ensemble Classique és Németországból Desiree Brodka, szoprán. A művészek önkéntesen vállalták a fellépést. A műsorban Örökzöld Dallamokat hallgathatnak a jelenlévők. A szervezők a koncert végeztével a Filharmónia halljában minden résztvevőt szeretettel várnak egy szelet zsíroskenyérrel és egy pohár borral a Nachbil jóvoltából. A résztvevők a helyszínen elhelyezett adománygyűjtó urnák és kosarak segítségével támogathatják az ügyet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: