2015-12-20 00:53:16• hírek • Kocsis Zoltán

Zenével a gyerekekért!

„Zenével a gyerekekért" címmel jótékonysági koncertet szerveznek hétfőn délután Szatmárnémetiben, a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ kistermében. A koncerten négy banda lép fel, az összegyűlt adományokkal pedig a Szent Rita Alapítvány gyerekeit igyekeznek támogatni.

„Egy hangulatos koncert sok fellépővel, jó zenével, karácsonyi hangulattal és egy céllal: hogy támogassuk a Szent Rita Alapítványt és gyermekeit. Minden egyes gyermek megérdemli, hogy eljusson hozzá is a Karácsony szeretete, békéje és némi világi értékek", áll a felhívás az esemény Facebook-oldalán.

A koncerten négy banda lép fel. Az UCCSE Band idén márciusban debütált, pop és pop/rock feldolgozásokat és saját számokat játszik. A bandát Coll László szólógitáros, Balázs Bence és Képíró Gyula ritmusgitárosok, valamint Fagea Sopronyi László Tamás basszusgitáros/énekes alkotják. Saját nótáik szövegeit és zenéjét Képíró Gyula szerzi.

Szintén idén lépett először színpadra a The Ankh Key, amelyet két tag, az énekes Kiss Stephanie és a gitáros Matécsa Dávid alkot.

A harmadik fellépő a Harmónia Kórus, amely 2004-ben alakult és a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum V-XII. osztályos diákjaiból áll, melynek létszámát az újonnan jött és elballagó diákok mozgása alakítja. A koncerten egy karácsonyi hagyományos dalcsokrot adnak elő. Szólót énekel Tallián Anna, Balázs Regina, Berchi Stefánia, Erdős Henrietta, Pink Bernadett, Szilágyi Anna, Bumbár Márton. Kísér hegedűn Dobos Abigél, zongorán Hutzel Levente, furulyán Dicső Dorottya. Kórusvezető Hadházi Éva zenetanár.

Az esemény legrutinosabb fellépője a 2011-ben alakult és az idén első albumát is kiadó The Phoenix SM. A dobok mögött Garda Márk, a basszusgitárnál Szilágyi Norbert, a szólógitárnál Szatmári Ádám, az énekért pedig Kallós András és Fehér Róbert felel - előbbi bongón, utóbbi pedig gitáron is játszik. Az együttes a rock, alternatív rock irányvonalat képviseli. Számaikat a SoundCloud.com weboldalon, első klipjüket pedig a Youtube-on lehet megtalálni.

A koncert december 21-én, hétfő este 19.00 órakor kezdődik a Szakszervezetek Művelődési Házának kistermében. A belépés ingyenes, ám minden jellegű adományt - legyen az pénz, ruhák, játékok vagy éppen élelmiszer - örömmel fogadnak a Szent Rita Alapítvány gyerekeinek megsegítése érdekében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: