2012-09-05 18:14:10• hírek • Póti Orsolya

Zenés műsorok és versek Új kenyér ünnepe alkalmából

Szeptember 7-én különleges műsorral, versekkel, zenével és tánccal ünnepli az Új kenyér Napját a Szatmári Bartók Béla Hagyományőrző és Kulturális Egyesület.

A szatmári hagyományőrző egyesület megalakulása óta szinte minden nagyobb ünnepség alkalmából rendezvényeket szervez: tehetséges tagjai néptánccal, kórusművekkel, népzenével és versekkel teszik hangulatossá ezeket. Az egyesülethez tartozó művészek és diákok az Új kenyér napja alkalmából immár második alkalmából állítanak össze ünnepi műsort. A rendezvénynek idén is a Pirostéglás épület udvara ad otthont, szeptember 7-én, péntek délután 17 órától.

"Az Új kenyér ünnepéhez kötve szeptember első péntekén egy különleges rendezvényre kerül sor, amelynek helyszíne a Láncos Templom szomszédságában található Pirostéglás épület udvara lesz. Tavaly első alkalommal rendeztük meg az ünnepséget, mely igen nagy sikernek örvendett úgy az egyesületi tagok, mind a meghívottak körében" - mondta el Bertók Béla, az egyesület elnöke a Szatmár.ro-nak.

A rendezvény keretében az egyesületnek idén is lehetősége lesz bemutatni, hogy milyen irányba fejlődött másfél év alatt. Az ünnepségen többek között fellép az egyesület népi zenekara, a citerazenekar és az egyesület két kórusa, illetve az egyesület tagjai mellett meghívott fellépők produkciójára is sor kerül. Elhangzanak versek, népdalok és kórusművek, valamint néptáncbemutatóra is sor kerül

Azokat, akik különleges módon akarják megünnepelni az Új kenyér napját friss kalács és jó hangulat várja.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: