2014-04-12 16:28:39• hírek • Szatmár.ro

Zenés gyermekrendezvénnyel zárta projektjét a Caritas

Sérült gyermekeknek társadalmi beilleszkedését segítette a Mindenkinek becsengettek projekt.

Szombat délelőtt 11 órai kezdettel a Szakaszervezetek Művelődési Házában tartotta vidám és mozgalmas, gyermekek nevetésétől hangos projektzáróját a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet. A Mindenkinek becsengettek címet viselő, három országot átölelő pályázatban Románia, Magyarország és Ukrajna vett részt, három olyan civil szervezet képviseletében, amelyek sérült gyermekekkel foglalkoznak.

A pályázat célja az volt, hogy speciális igényekkel rendelkező gyermekek integrációját segítsék normál oktatású óvodai csoportokba. Szatmárnémeti mellett Nyíregyházán éls Ungváron zajlott hasonló tevékenység

Nem először vett részt a Caritas ilyen programban. Idén nyolc óvodai csoport és 11 szatmárnémeti gyermek szerepelt a prjektben.

"A tevékenység lényegében úgy zajlott, hogy a Szent József Rehabilitációs Központba járó gyermekeknek olyan óvodai csoportokba segítették a beilleszkedést, ahová ezek után is járni fognak. Egy-egy gyógypedagógus kíséretében a gyerekek hetente néhányszor ellátogattak az óvodai csoportba, ahol közös tevékenységeken vettek részt az oda járó kicsikkel és az óvónőkkel. Ez a tevékenység három hónapon keresztül zajlott" - magyarázta Fazekas Csilla, a Caritas sajtóreferense.

A szombati projektzáró alkalmával mind az óvodai csoportok, mind pedig a gyógypedagógusok rövid fellépéssel készültek, a műsorban szerepeltek továbbá a Harag György Társulat és a Brighella Bábszínház színészei és a Gyermekek Palotájának kórusa is. Emellett a Szakszervezetek Művelődési Házának előterében színes ruhás bohócok, lufihajtogatók és önkéntesek szerveztek foglalkozásokat a gyermekeknek.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: