2014-09-30 15:09:45• hírek • Nagykároly.ro

Zenés főhajtás Nagykárolyban és Szatmárnémetiben

Megkezdődtek hétfőn a Ruha István előtti főhajtás jegyében szervezett ünnepségek. Mint köztudott, kereken egy évtizede hunyt el a hegedűművész.

A Károlyi-kastély lovagtermében kora délután került sor dr. Mirela Capata Stefan "Ruha - O viata in constelatia viorii" című könyvének a bemutatójára. A kötet a Charmides Kiadó gondozásában jelent meg, és egyébként a kiadó vezetője, Gavril Tarmure is jelen volt a rendezvényen. Szintén jelen volt a Kolozs megyei Szabadság napilap munkatársa, Nagy-Hintos Diána, aki a magyar fordításról gondoskodott. A bemutató moderálásának feladatát Visnyai Csaba nagykárolyi zenetanár látta el. A későbbieken hangversenyt tartottak. Műsoron szerepelt A. Corelli Trio Ricercando Il Barocco; Mirela Capătă (hegedű), Ecaterina Botar (csembaló), Ilse L. Herbert (cselló).

Szintén hétfőn a nagykárolyi kulturális igazgatóság szervezésében sor került a koszorúk elhelyezésére is. A kastélyban a könyvbemutató és a hangverseny közötti időszakban megnyílt egy kiállítás, melyet megtekintve Ruha István életét követhetjük végig. A kiállított okleveleket, elismeréseket, díjakat Visnyai Csaba zenetanár segítségével állították ki.

Szeptember 30-án 18 órai kezdettel „In Memoriam Stefan Ruha István" címmel tartanak koncerteta szatmárnémeti Dinu Lipatti Filharmóniában, amellyel az ismert hegedűművész halálának 10. évfordulójára emlékeznek. Vezényel Cristian Brancusi, a koncert szólistái Ágoston András és Fátyol Rudolf hegedűművészek lesznek.

Október 1-jén, szerdán 19 órai kezdettel Nagykárolyban a kastélyban kerül sor ugyanerre a hangversenyre.

Könyvbemutatóval és koncerttel emlékeztek

Könyvbemutatóval és koncerttel emlékeztek

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: