2020-02-05 08:53:52• hírek • Szatmár.ro

Zenélő út építését tervezi a közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság

Fotó: youtube.com
Fotó: youtube.com

Kérdés, hogy mennyire van szükség rá, de mindenképp érdekes hír, hogy a CNAIR zenélő út építését vette tervbe a 2020-as évben.

A világ több országában is létezik ilyen, a célja pedig az, hogy ha valaki ráhajt az útszéli speciálisan kialakított rétegre, egy dallamot hallhat meg. Lehet, hogy a magyarázatunk nem túl pontos, de itt egy videó a magyarországi 67-es főútról, amelyik a Republic 67-es út című dalát játssza. 
 

 

Elvileg azért hasznos a zenélő út, mert a bóbiskoló autóvezetőt felébreszti, ha az nagyon az út szélére sodródna autójával. De vannak hátulütői is, a 67-es út kérnyékén élők lassan megőrülnek az autósok generálta dallamtól. 


Flavius Pavel CNAIR-igazgató szerint a Ciocarlia vagy a Drumurile noastre című alkotások dallamait zenélheti majd elsőként az A1-es autópálya Pitesti közelében található szakasza. Az ügyben a Digi 24 hírtelevízió megkérdezett néhány autóst is, akiki rátapintottak a lényegre: a romániai utakon a kátyúk tartják ébren a sofőröket… Egyesek arról beszéltek, hogy Aradról Bukarestig 12 óra az út – pont ennyi ideig kell autózni Aradtól Münchenig is – inkább ezt a problémát kellene megoldani. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: