2009-02-17 15:09:53• hírek • Parajdi Andrea

Tapasztalatcserén vesznek részt

A Szatmárnémeti Caritas Szervezet látja vendégül a nyolc országot számláló Komersky Alap tagjait. A két napos tapasztalatcsere során a külföldi partnerek betekintést nyerhetnek a helyi szociális háló működésébe.

Három éve hozta létre az ausztriai Caritas és az ausztriai Erste Alapítvány a Komersky alapot, amely olyan szociálisan nehéz helyzetben lévő gyerekeknek próbál segítséget nyújtani, akik iskolázatlanságuk miatt szorulnak ki a társadalom perifériájára. A Komersky alap nyolc Kelet-Európai ország -Románia, Magyarország, Horvátország, Csehország, Moldvai Köztársaság, Szerbia, Szlovákia, Ukrajna- szociális hálójának fejlődéséhez próbál hozzájárulni. Mindegyik országból olyan intézmények csatlakoztak, akiknek különböző oktatási és nevelési programjaik vannak nehéz sorsú fiatalok számára.

Kedd délelőtt sajtótájékoztatón számolt be Franz Karl Prüller, az Erste Alapítvány, illetve Felicitas Filip az osztrák Caritas képviselője a Komensky alap lehetőségeiről, s a partnerségi kapcsolatok fontosságáról. A Komensky alap országaiból érkező csoportok két napig tartózkodnak városunkban. Ez idő alatt felkeresik a Caritas által működtetett nappali foglalkoztató központokat, betekintést nyernek az itteni módszerekbe, s megismerhetik azokat a szolgáltatásokat, amelyeket a Caritas Szervezete a hátrányos helyzetű gyerekek megsegítése céljából végez.

A Szatmárnémeti Caritas Szervezet látja vendégül, a nyolc országot számláló Komersky alap tagjait.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: