2018-05-26 06:10:51• hírek • Bede Emőke

Zenekavalkáddal rajtolt el a XXII. Szatmárnémeti Városnapok

Már péntek délelőtt sokan nézelődtek Szatmárnémeti központjában, ugyanis sok étel- és sörsátor táján beindult az élet, a legtöbben mégis késő délután érkeztek meg az eseményre.

A huszonkettedik alkalommal megrendezett városnapokat a Dinu Lipatti Állami Filharmónia koncertje nyitotta meg, melyen Gheorghe Costin karmester vezényelt. A közönség legnagyobb örömére olyan népszerű komolyzenei darabok csendültek fel, mint G. Verdi Nabucco című operájának nyitánya, G. Bizet Carmenjének részletei és J. Brahms Magyar táncai. A zenekar háromnegyed órás produkciója a kicsiket és nagyokat egyaránt elbűvölte, így nem is csoda, hogy a közönség vastapssal jutalmazta az előadást.
 

A komolyzenei dallamok után a város polgármesterét, a megyei és városi elöljárókat, illetve a Szatmár Megyei parlamenti képviselőket és szenátorokat szólították a színpadra. “Szatmárnémeti a mi városunk, ahol jóban-rosszban otthon érezhetjük magunkat. [...] Ha kimondjuk azt a szót, hogy »szatmári«, tudjuk, hogy egy nagy családhoz tartozunk. Mi ezért a közösségért dolgozunk, és ez a közösség együtt igazán nagy dolgokra képes. A következő három nap viszont a szórakozásé” -mondta el Kereskényi Gábor, majd hivatalosan is megnyitotta a városnapokat. Az ünnepélyes megnyitón jelen voltak a megye és a város más elüljárói is, de tiszteletüket tették Magyar Lóránd és Erdei. D. István parlamenti képviselők is.
 

Alig néhány pillanat múlva pedig már a húrok közé is csapott a lassan harminc éves Cargo együttes, kiknek rockballadáit talán még azok is ismerik, kik nem ennek a műfajnak a szerelmesei. A banda által keltett energikus atmoszféra teljesen hatalmába kerítette a közönséget, több generáció tombolt együtt a nézőtéren. A román rockzene ikonikus alakjai után éles váltás következett, ugyanis a színpadot Iuliana Beregoi, egy igencsak fiatal moldvai énekes lányka vette birtokba. A rockerek átadták helyüket a kislányoknak, közülök pedig az egyik szerencsés még Iulianával is táncolhatott egyet.
 

A moldvai leányzót az est magyarországi fellépője, az Irie Maffia néven ismert banda követte. A stílusokat mesteri ügyességgel keverő banda hatalmas bulit kerekített, nem egy nézőt verejtékezésig táncoltatva. Az estét pedig egy titokzatosságáról és fülbemászó slágereiről ismert együttes zárta, a Carla’s Dreams. Ez alkalommal is talpig elmaszkírozva, kapucniban léptek színpadra, hogy előadják legnagyobb slágereiket.
 

A bulivonat szombaton is tovább zakatol, fellép többek között a magyarországi The Carbonfools, a Bere Gratis Gheoghe Zamfir kíséretében, illetve éjféltől egy DJ-parádé várja az érdeklődőket. A részletes programleírásért keresd fel előző cikkünket, melyet ide kattintva érhetsz el.


Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: