2017. június. 22., csütörtök
Névnap:
2008-04-11 10:18:18• hírek • Szatmar.ro

Minden jelentősebb fajta képviselteti magát

 A Szatmárnémetiben megrendezésre kerülő nemzetközi kutyakiállításon 1300 kutya fog felvonulni.

A Szatmárnémetiben megrendezésre kerülő Nemzetközi Kutyakiállításra már összeállt a résztvevők névsora. A két napos rendezvényen 1300 kutya fog felvonulni. -tudtuk meg Dr. Molnár Zsolttól, az Ebtenyésztők Egyesületének elnökétől. 


Ez a kiállítás - akárcsak az ezt követő Bukaresti és Aradi- a romániai kinológiai aktivitásnak egyik fő rendezvénye lesz, amely több szempontból is lényeges. Aki szeretné, hogy kutyája idén elnyerje az országos champion címet, annak a fent említett három kiállítás valamelyikén mindenképpen győznie kell. Fontos megjegyezni azt is, hogy minden olyan külföldi kutya, amely az országában már champion és a szatmárnémeti kiállításon CACIB címet kap, automatikusan megszerzi a román champion titulust is.

A kiállítás megszervezésé teljes gőzerővel zajlik, nem kis fejtőrést okoz a részletek pontos kidolgozása, hiszen hasonló eseményre eddig még nem volt példa nálunk. Dr. Molnár Zsolt mint mondja, a nemzetközi nyilvántartásban 356 kutyafajta szerepel, amiből 117 látható lesz ezen a kiállításon.- Tulajdonképpen minden jelentősebb kutyafajta képviselteti magát, olyanok is szép számmal megfordulnak, amelyek mifelénk különleges fajtáknak számítanak. -tette hozzá.

A versenyzők között olyan ritkább fajták is lesznek, mint a Tibeti Masztif, Kis Lioni, Tibeti Terrier, Ausztrál Juhász, Welsh Corgi Cardigan vagy a Welsh Corgi Pembroke. A legtöbben Német Juhász, Rottweiler, Am.Staff.Terrier és Golden Retriever fajtákkal neveztek. A versenyre Lengyelországból, Szlovákiából, Csehországból, Magyarországról, Oroszországból, Ukrajnából és Belorussziából is érkeznek. A bíró gárda pedig magyar, román, szerb, szlovák és litván szakemberekből állt össze.

A kiállítás április 19 és 20-án a reggeli órákban kezdődik, és egészen 18 óráig tart a strand területén, ahová a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

P.A. 

Facebook hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: