2010-03-23 08:33:26• hírek • Szatmár.ro

Gyümölcsleves és pincepörkölt

A Szatmár.ro  a Chilly Csárda Étterem szakácsának, Nagy Sándornak segítségével kedden is ízletes falatokat ajánl a portál olvasóinak, két fő részére.
A mai menü:
Gyümölcsleves és pincepörkölt

Gyümölcsleves

Hozzávlók:

Vaj 20g
Alma 1 db
Narancs 1 db
Megybefőtt 100 ml
Tej 300ml
Liszt 15g
Fahéj 1g
Szegfüszeg 1g
Só 1g
Cukor 15g
Tejszinhab 10ml

Elkészítés:

Vajban az almát és a narancsot picit megpároljuk, liszttel szórjuk és a megybefőttel nyakonöntjük. Fölengedjük tejjel, és megadjuk ízét a szegfüszeggel, fahéjjal, cukorral és sóval, mégpedig úgy hogy ezekből redukciót főzünk, és evés közben nem fog kellemetlenségeket okozni (pl. a szegfüszeg). Ezeknek a leszürt leve, szirupja ízesíti meg a gyümölcslevest. Télen melegen, nyáron hidegen tálaljuk, és tejszinhabbal díszitjük. Elkészítési idő 30 perc.


Gyümölcsleves
Gyümölcsleves


 

Pincepörkölt

Hozzávalók:

Szalonna 30g
Hagyma 1 fej
Sertéscomb 300g
Só 50g
Bors 1g
Fűszerpaprika 2g
Fokhagyma 1 gerezd
Csipőspaprika 1 db
Paradicsom 1 db
Paprika 1 db
Burgonya 700 g

Elkészítés:

Először a szalonnát megolvasztjuk, és a zsírján az apróravágott hagymát szalmasárgára pirítjuk. Megszórjuk fűszerpaprikával, és vízzel leoltjuk, nehogy megkeseredjen. A kockára vágott sertéscombot a pörköltalapban pároljuk, és többször zsírjara pirítjuk. Eközben természetesen ízesitjuk sóval, fűszereinkel fűszerezzük, és kockára vágott zöldségeinket is hozzáadjuk. Miközben készül a sertéspörkölt pikáns verziója, megtisztítjuk a burgonyát, 2.5x2.5 cm-es kockára vágjuk, és sós vízben majdnem teljes puhaságig főzzük. Azért nem teljes puhaságig, mert a kész pörköltet és a burgonyát oöszekeverjük, és jól egybepároljuk, így a burgonya is elkészül. Mivel nem főztűk meg teljesen a burgonyát, az egybepárolásnál nem fog szétesni, és nem kelti egy pépszerű étel  érzetét.


Pincepörkölt
Pincepörkölt


Jó étvágyat kívánunk!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: