2011-01-26 17:44:40• hírek • Szatmár.ro

Ha a költő szava a szívedhez elér

Szerdán  folytatódott a Magyar Kultúra Hete keretén belül megszervezett előadások sorozata. Az Ács Alajos Stúdióteremben 17 órai kezdettel sor került a tasnádi Teletinik „Ha a költő szava a szívedhez elér" - In memoriam Ady Endre című előadására.

Az Ady Endre Társaság immár ötödik alkalommal vállalta magára az Északi Színházzal közösen a Magyar Kultúra Hetének megszervezést, ugyanis a társaság célja elsősorban a magyar kultúra ápolása, valamint a fiatal tehetségek felkarolása. A szerda esti előadáson a fiataloké volt a főszerep, tehetséges gimnazisták léptek fel verses-zenés összeállításukkal.

A tasnádi Teletinik  Ady Endre emlékére „Ha a költő szava a szívedhez elér“ című  előadásukat mutatták be a szatmári közönségnek. Az előadás végén a jelenlevők tapssal, Tóth-Pál Mikós színművész pedig könyvel és emléktáblával jutalmazta a tehetséges diákokat. A Teletinik már több alkalommal is bemutatták összeállításaikat Szatmárnémetiben.

A kultúra ünnepének alkalmából a MKH szervezői csütörtökön is érdekes műsorral várják a közönséget. László Zita  előadja  "Hószakadás a szívre" című darabját este 18 órától az Ács Alajos Stúdióteremben.



Képgaléria:

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: