2009-11-24 12:27:11• hírek • Ferenczi Noémi

Hosszabb téli vakáció

Hamarabb kezdődik idén a téli szünidő és hosszabb is lesz a tervezettnél a közalkalmazottak kényszerszabadsága miatt - legalábbis így döntött a legtöbb szatmári tanintézmény.

A tanügyi alkalmazottaknak összesen nyolc nap fizetetlen szabadságot kell kivenniük, a személyzeti kiadások 15,5 százalékos csökkentése érdekében. Minden tanügyi intézmény maga döntheti el, hogy mikor adja ki a kötelező szabadnapokat, döntését pedig közölnie kell a tanfelügyelőséggel.

Kónya László főtanfelügyelő-helyettes elmondása szerint, a legtöbb szatmári tanintézmény november 30-án, illetve december 14. és 18. között venné ki ezeket a szabadnapokat, így a diákok és a tanügyi alkalmazottak összesen húsz napon át élvezhetik majd a téli szünidőt, ehhez még hozzáadódik a december elseje miatti „minivakáció".

A tananyagot év közben kell majd bepótolniuk a diákoknak. Sem plusz órák, sem pedig hétvégi tanítás nem lesz emiatt - tette hozzá a főtanfelügyelő-helyettes.

A dolgot bonyolítja, hogy december 14. és 18. között zajlik az érettségire való beiratkozás, emiatt minden tanintézménynek biztosítania kell az ehhez szükséges személyzetet.

A kényszervakációnak nem örülnek sem a pedagógusok, sem pedig a diákok. „Nem örülök a hosszabb vakációnak, mivel úgyis be kell pótolnunk a tananyagot, és közben nyakunkon az érettségi" - fejtette ki véleményét la Szatmár.ro-nak egy tizenkettedik osztályos diák.


Húsz napos lesz idén a téli szünidő
Húsz napos lesz idén a téli szünidő


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: