2009-11-26 15:10:17• hírek • Ferenczi Noémi

Zavartalan lesz

December 14. és 18. között zajlik az érettségire való beiratkozás, mely a tanfelügyelőség és a minisztérium szerint, a pedagógusok kényszerszabadsága ellenére zavartalanul fog lezajlani.

A kormány a tanügyi alkalmazottak számára is 15,5 százalékos bércsökkentést rendelt el. Emiatt nyolc napos kényszerszabadságra küldik a pedagógusokat. Minden tanintézmény maga dönthette el, hogy mikor veszi ki a szabadnapokat, azonban a legtöbb helyen a szakszervezet döntése alapján november 30-ára illetve a téli vakáció előtti hétre tervezik a kényszerpihenőt. A tanügyminiszter is megerősítette, hogy az említett időszakban lenne a legkézenfekvőbb kivenni a szabadnapokat. Ez az időszak azonban egybeesik az érettségire való beiratkozás időszakával.

Ioan Dragan, a FEN tanügyi szakszervezet Szatmár megyei elnöke elmondta, amikor megkapták a miniszter felszólítását, jelezték, hogy ez az időszak éppen egybe esik a beiratkozással, azonban ezt senki nem vette figyelembe és fogalma sincs hogy ilyen körülmények között hogyan fog lezajlani a beiratkozás.

A törvény szerint, azok a diákok akik ebben az iskolai évben érettségiznek, megkapják az osztályfőnököktől a beiratkozási listát, mely tartalmazza a kötelező és választott vizsgatantárgyakat illetve a diákok aláírását. Tehát, titkár és osztályfőnök nélkül nem bonyolódhat le a beiratkozás - tette hozzá.

Kónya László főtanfelügyelő-helyettes elmondása szerint azonban, nem lesz fennakadás a beiratkozás körül, hiszen az ebben közreműködő személyzet nem akkor veszi ki a fizetetlen szabadságot, amikor a többi tanügyi káder, így zavartalanul bonyolódhat a beiratkozás.

Oana Badea, tanügyminisztériumi államtitkár csütörtökön azt nyilatkozta, azok a tanerők akik a kényszerszabadság ideje alatt bemennek dolgozni, 2010-ben fizetett szabadnapokat vehetnek majd ki. Elmondása szerint, a beiratkozás ellenére azért javasolták ezt az időszakot a kényszerpihenőre, mivel ebben az időszakban általában a tananyag ismétlésével foglalkoznak, így majd könnyebb lesz annak bepótlása is.

Szerinte is zavartalan lesz a beiratkozás, mivel az osztályfőnökök már előre elkészítik a listákat, az iskolák vezetőinek pedig kötelező módon meg kell majd jelenniük az iskolában ezeken a napokon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: