2018-09-04 12:40:36• hírek • Bede Emőke

Zavarja a szomszédokat a pálinkafőző

Kedden ismét meghallgatást tartott Szatmár megye kormánybiztosa, Darius Filip. A lehetőséggel ez alkalommal négy személy is élt.

Az első esetben egy aranyosmeggyesi férfi arra panaszkodott, hogy telekszomszédja önkényes módon egy jókora darab földet elfoglalt, holott erre joga sem lett volna, hiszen nem is az övé az érintett terület. Mint a panaszos elmondta, a telek az ő nevére van telekönyvezve, ezért is érzi igazságtalannak, hogy szomszédja használatba vette azt. Persze az említett „földfoglaló” is jelen volt a meghallgatáson, ki saját igazát egy tulajdonjogot igazoló dokumentummal támasztotta alá. A prefektus helyben nem tudta tisztázni az ügyet, azonban felvette a kapcsolatot az aranyosmeggyesi polgármesteri hivatallal, s arra szólította fel őket, hogy bogozzák ki a kusza szálakat.
 

A második panaszos egy olyan pálinkafőzdéről tett bejelentést, mely éjjel-nappal működik, s ezzel folyamatos kellemetlenséget okoz a közelben lakóknak. Darius Filip biztosította a felháborodott lakost, hogy mihamarabb felveszi a kapcsolatot a Közegészségügyi Igazgatósággal, a település polgármesteri hivatalával és a rendőrséggel is, járjanak utána az ügynek.
 

Egy szelestyehutai férfi egy árvizek által megrongálódott híd felújítása után érdeklődött, egy negyedik állampolgár pedig, ki Bujánházán lakik, egy tulajdonjogi dokumentum megszerzésében kért segítséget a meghallgatáson.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: