2012-11-25 13:08:57• hírek • Póti Orsolya

Zárul erre az évre a Hit és gyógyítás

Pénteken zárult az idei évi Hit és gyógyítás című előadás-sorozat. Nem kell azonban elkeseredni, a következő évben új lendülettel fog majd folytatódni a népszerű rendezvény.

A Szent-Györgyi Albert Társaság Szatmár megyében egyedi elképzelést valósít meg: minden hónap utolsó péntekén olyan kerekasztal-beszélgetéseket szervez, amelyek során helyet kapnak az orvostudományi és hitéleti kérdések egyaránt. Az estéket ugyanakkor művészeti percek is színesítik.

A negyedik évad idei utolsó előadására ezen a pénteken, november 30-án kerül sor. Délután 18 órától a Szatmár-Németi református egyházközség gyülekezeti termébe várják azokat, akik érdekes orvosi előadást szeretnének hallani, miközben a Biblia írásaiban lelkészek kutatják a választ arra, hogy miért csodás gyógyító erő a hit.

Az esten az orvosi részt ezúttal dr. Kurtinecz Melinda kardiológus szakorvos biztosítja, aki a szívelégtelenségről és a szívritmuszavarokról beszél „Doktornő, dobog a szívem!" címmel. A hit rész vendége Román János római katolikus plébános, a szatmárnémeti Kálvária templom lelkésze.

Az ünnepi, adventi, karácsonyváró hangulatot pedig a Bartók Béla Hagyományőrző Kulturális Egyesület népi együttesének művészei igyekeznek majd biztosítani Higyed Gyöngyi karnagy és Bertók Béla tanár úr vezetésével. Természetesen a meglepetések ezúttal sem maradnak el. Sipos Miklós lelkipásztor házigazda valamint dr. Tallián Ferenc és dr. Vass Zoltán szervezők mindenkit szeretettel várnak!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: