2010-02-25 21:41:19• hírek • Kótai Levente

Zárolták az iskola bankszámláját

A Kányaházi Művészeti és Szakiskola egy pályázat miatt került szorult helyzetbe.

A tanügy-minisztérium támogatása nem érkezett meg az iskola bankszámlájára, így az nem tudta kifizetni az épületén végrehajtott beruházásokat, felújításokat. A kivitelező az irányába fennálló tartozás miatt zároltatta az iskola bankszámláját.

A eljárás következményeként a tanintézet képtelenné vált mindennemű kifizetésre. Közel száz pedagógus fizetése került ezzel veszélybe. A helyzet fennállása kritikussá tette az oktatási folytatását is. A helyi önkormányzat kerethiány miatt nem tudta biztosítani a kellő anyagi segítséget, ezért a probléma megoldásába bevonta a tanfelügyelőség, valamint a Megyei Tanács intézményeit is.

Február 25-én a Prefekturán megszervezett Társadalmi Párbeszéd elnevezésű találkozón a fent említett intézmények beszámoltak a közös megoldáskeresés eredményéről. Mindhárom intézmény hangsúlyozta, hogy nem terheli őket felelősség az esetért, hiszen a támogatás a tanügy-minisztérium hatásköre, míg a kivitelezés az iskola feladata jelene esetbe, ennek ellenére bekapcsolódnak a helyzet orvoslásába. A szükséges összeg kifizetését végül a Megyei Tanács vállalta fel.

Az ügy konklúziója az, hogy pályázatokból kivitelezett projektek esetén a kifizetések határidejét a támogatás beérkezéséhez kell kötni. A bonyolult adminisztratív folyamatok miatt a csúszásokra fel kell készülni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: