2016-03-26 09:37:29• hírek • MTI

Zárolták a 857 millió lejes vagyont

Rekordméretű vagyonzárat rendelt el a román korrupcióellenes ügyészség (DNA) Astra biztosítótársaság tulajdonosa, Dan Adamescu ellen, akit azzal gyanúsítanak, hogy szándékosan vitte csődbe a biztosítót.

A DNA közölte, hogy 857,3 millió lej értékű vagyonzárat rendelt el az üzletember ellen. Adamescunak március közepén 40 millió lej óvadékot is kellett fizetnie, hogy szabadlábon védekezhessen az ellene felhozott vádak ellen.
A vádhatóság március elején közölte, pénzmosással gyanúsítja az Astra tulajdonosát. Azt állítják, Adamescu visszaélt tulajdonosi és cégvezetői hatáskörével, több olyan döntést hozott 2011 és 2013 között, amelyek arra mutatnak: szándékosan csődbe akarta vinni a céget személyes anyagi haszna érdekében.

Az ügyészek szerint Adamescu valótlan jelentésekkel eltitkolta, hogy az Astrának nincs fedezete a kárigényekre. Az üzletember a biztosítótársaságtól elvont pénzt, ezt más cégeihez irányította, ezáltal az ügyészek szerint 795 millió lej vagyonkárt okozott az Astrának.

A pénzügyi felügyelet 2014 elején rendelt felügyeleti biztost a társaság élére, és tőkeemelésre kötelezte. Tavaly augusztus végén a hatóság fizetésképtelenné nyilvánította a biztosítót, és megvonta működési engedélyét arra hivatkozva, hogy a tulajdonosok nem hajtották végre az előírt feltőkésítést.

Tavaly decemberben indult el biztosítótársaság felszámolása, miután erről a bukaresti törvényszék határozott. Az Astra a felügyeleti biztos kirendelésekor Románia legnagyobb biztosítótársasága volt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: