2010-10-29 14:50:30• hírek • Szatmár.ro

Zárókonferencia a múzeumban

Véget ért a Szatmár Megyei Pedagógusok Házának legutóbbi határon átívelő, magyarországi partnerrel közös projektje.

„Didaktikai visszacsatolás - Pedagógusok kultúrájának módszertani mérése Szabolcs-Szatmár-Bereg és Szatmár megyében" címmel közös projektben vett részt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Pedagógiai, Közművelődési és Képzési Intézet a Szatmár Megyei Pedagógusok Házával közösen. A nagyszabású pályázat összegzésére, zárókonferenciájára a pénteken került sor a Szatmár Megyei Múzeumban.

A projekt alapvető célja az volt, hogy mindkét országban a pedagógusok kiegyensúlyozott szakmai képzésének feltételeit hozzák létre, és a továbbképzések érdemben járuljanak hozzá a minőségi oktatás feltételeinek megteremtéséhez.
Az alapkutatással közvetlenül kívánták felmérni a két megye alap- és középfokú oktatási intézményeiben azok módszertani kultúráját, hiszen a helyes és helytelen gyakorlatok feltárása lehetőséget teremt a szakmai továbbképzések megerősítésére vagy szükség szerinti javítására.

„A kutatás eredményeként a jövőben a pedagógusok használhatóbb, célorientáltabb képzésekben részesülhetnek, ezáltal is hozzájárulva a két ország oktatási kultúrájának fejlődéséhez." - mondta el a sajtó képviselőinek a konferencia megnyitóját követően Szász Piroska, a projekt Szatmár megyei vezetője, a 10-es Számú Általános Iskola igazgatója.

A pénteki rendezvényen, amelyen természetesen a romániai partnerek mellett a projekt magyarországi kezdeményezői is részt vettek, elhangzott a pályázat és a Szatmár megyei tapasztalatok bemutatása, Dr. Kovács Ferencné szakmai projektvezető (Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat Megyei Pedagógiai, Közművelődési és Képzési Intézete) bemutatta a pályázat szakmai megvalósítását és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei tapasztalatokat, Dr. Lenkovics Ildikó és Dr. Schmercz István (Nyíregyházi Főiskola) beszámolt a kutatási eredményekről, Miclaus Judit Szatmár megyei elemi oktatásért felelős szaktanfelügyelő pedig a kutatás során kifejlesztett értékelési eszközök gyakorlati alkalmazását osztotta meg a jelenlévőkkel.


Román és magyar pedagógusok vettek részt a konferencián
Román és magyar pedagógusok vettek részt a konferencián


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: