2013-04-08 10:00:06• hírek • Szatmár.ro

Zarándoklatok négy országba

Magyarország, Csehország, Olaszország és Görögország keresztény szempontból fontos helyeit járhatják végig a zarándokok idén.

A Szatmári Római Katolikus Püspökség idén is szervez zarándoklatokat a hívek számára, hogy hitüket az úton levés, új tapasztalatok, távoli megszentelt helyek meglátogatása által is növelhessék. Az imával és elmélkedésekkel eltöltött út felüdíti a lelket, az új, ismeretlen helyszínek felfrissítik a szellemet, új lendületet adnak.

Az úticélok idén a vén kontinenshez ragaszkodnak, annak látható és láthatatlan, de megtapasztalható szépségeit tárják fel. Ennek megfelelően az első zarándokút Olaszországba visz majd. Június 21. és 29-e között Padova, Loretto, San Giovanni Rotondo, Pietrelcina, Nápoly, Róma, Roccaporena és Assisi érintésével járják be az Appennini-félsziget legfontosabb helyszíneit. Csehországba - németországi kitérővel - augusztus 5-e és 8-a között lehet ellátogatni Prága, Drezda, Königstein, Sächsische Schweiz és Cesky Sternberk bejárásával.

Harmadik lehetőségként Magyarországon töltekezhetnek a zarándok hívek Gyöngyös, Budapest, Esztergom, Márianosztra, Szentkút és Eger lélekemelő helyeinek meglátogatásával. Régi célpont Görögország, ahol Szent Pál nyomában járhatják végig a nagy missziós vándorutak fontos állomásait, de természetesen nem maradnak ki az útbaeső látványosságok sem, mint Szkopje, Bérea, Meteorák, Athén, Thermopüle és Theszaloniki.

A zarándoklatokra jelentkezni, illetve a részletekről érdeklődni a Szatmári Római Katolikus Püspökségen lehet, személyesen az 1 Decembrie 1918 utca 2. szám alatt Mekker Enikőnél, vagy a 0261-714955, 0261-716451 és 0745-785916 telefonszámokon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: