2014-03-18 16:06:25• hírek • Szatmár.ro

Zarándoklatok az Önátadás Évében

Rómába, Lourdes-ba, Mariazell-be, Szentföldre és a balti országok vallási szempontból legfontosabb pontjaira juthatnak el idén a Püspökség szervezésében.

Az utazás lehetőségét kínálja a Szatmári Római Katolikus Püspökség, hívei számára. A zarándoklat fizikai és lelki út egyben, a résztvevők nem csupán új helyeket ismerhetnek meg, de töltekezhetnek, hitéletük fejlődését segítheti a megszokottból való kimozdulás, a kegyhelyek meglátogatása, a csodák nyomait őrző vidékeken történő szemlélődés.

Erre idén először április 25. és 29-e között Rómában nyílik lehetőség, ahol XXIII. János- és II. János Pál pápák szentté avatásán is részt vehetnek a zarándokok. Lourdes a második úti cél, amit Budapest - Bécs - Linz útvonalon érnek el. Meglátogatják majd a jelenés helyét, felkeresik a Szent Bernadett templomot, és részt vesznek az Oltáriszentség körmeneten, valamint az esti gyertyás körmeneten. Az utazás június 22. és 30-a között lesz.

Mariazell július 21. és 24-e között látja vendégül a szatmári utazókat, akik Lilienfeld, Admont, Hallstatt és Seckau településeket is megcsodálják. Litvánia, Lettország és Észtország vallási szempontból legérdekesebb helyeit augusztus 27. és szeptember 4-e között lehet megtekinteni, míg a Szentföldi zarándoklat idén október 21. és 30-a között kerül megrendezésre. Ez utóbbi a legtöbb látnivalót kínáló út, hiszen a keresztény hit legfontosabb helyszíneit foglalja magába - Jerikó, Betlehem, Kána, Názáret, Kafarnaum, Jeruzsálem, az Olajfák hegye, a Via Dolorosa és sok minden más érintésével.

A zarándoklatokra jelentkezni, azokról érdeklődni az 1 Decembrie 1918 utca 2. szám alatt, a Szatmári Római Katolikus Püspökségen személyesen lehet, valamint a 0261-714955, 0261-716451 és 0744-483444-es telefonszámokon Mekker Enikő szervezőnél. Részletes információkat találnak a szatmariegyhazmegye.ro oldalon is, a "zarándoklatok" linken.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: