2011-02-23 11:04:40• hírek • Szatmár.ro

Zarándoklatok a Szeretetszolgálat Évében

A Szatmári Római Katolikus Püspökség szervezésében idén Szentföldre, Mátraverebély-Szentkútra, Prágába, Rómába és Krakkóba lehet elzarándokolni.

A Szatmári Római Katolikus Püspökség idén is szervez hívei számára zarándoklatokat, melyeken ez alkalommal is a keresztény kultúra szempontjából fontos helyszíneket látogathatják végig a jelentkezők. Az országok, városok megválasztásakor igyekeztek a hívek kéréseinek, igényeknek megfelelni, vannak ugyanakkor olyan helyek, amelyek már sokadik alkalommal szerepelnek úticélként.

A 2011-es évben először a Szentföldre indul csoport, ahol április 7. és 14-e között végiglátogatják a legfontosabb ó- és újszövetségi városokat, így Jerikót, Betlehemet, Kánát, Jeruzsálemet, Názáretet, de felmennek a Tábor hegyre, vagy a nyolc boldogság hegyére is. Mátraverebély-Szentkútra július 17-én lehet a Püspökség szervezésében utazni, ahol az egynapos zarándoklat során közös katekézisen, majd szentmisén vesznek részt a Ferences rendi kolostortemplomban. Július 26. és 30-a között Prágába szerveznek zarándoklatot, ahol a Szent Vitus katedrális, a királyi palota, a Szent György bazilika megtekintése mellett hajókirándulási lehetőség is lesz a Moldva folyón. A város legfontosabb turisztikai látványosságainak megtekintése után elutaznak Kutna Horába, és megismerkednek az ezüst útjával is Európa egykori legjelentősebb ezüstbányájában.

Róma örök úticél a katolikusok számára, a pápai város pedig ezer csodájával várja látogatóit. A szeptember 5-12 közötti zarándoklat nagyszerű betekintést ad majd a város legismertebb és legkülönlegesebb épített, és utókorra hagyományozott emlékeibe: a Santa Maria Maggiore bazilika, Michelangelo Mózes szobra, a Colosseum, a Forum Romanum és a Capitolium, a falakon kívüli Szent Pál bazilika - Pál vértanúságának a helye, a Sancta Sanctorumhoz vezető Szent Lépcső mind olyan helyek, amelyek minden kövükben üzennek a ma emberének is.


Templom II. János Pál szülővárosában
Templom II. János Pál szülővárosában


Az idei zarándoklatok sorából végül, nem maradhat ki Krakkó, de különösen Wadowice, II. János Pál pápa szülővárosa. A nagynevű pápa számos emlékét őrző településre épp boldoggá avatása idején, május 1-je és 5-e között lesz zarándoklat, így életre szóló élményt jelenthet majd a szülőházában elmondott ima, a tiszteletadás emléke előtt. Krakkóban a wawelbeli katedrális megtekintése, a Szent Fausztina ereklyéit tartalmazó templom meglátogatása, illetve a 2002-ben II. János Pál pápa által felszentelt Irgalmas Jézus-bazilika, s az abban található magyar-kápolna megtekintése nyújthat majd különleges élményt.

A zarándoklatok árának megállapításakor a szervezők igyekeztek az elmúlt évekhez hasonlóan elérhető összeget meghatározni, így míg Szentföldre 1.040 euróért lehet eljutni - ott kitűnő körülmények között megszállni, étkezni és kirándulni -, Mátraverebély-Szentkútra már mindössze 35 euróért, Prágába 200 euróért, Rómába 310 euróért, Wadowice-Krakkóba pedig 170 euróért zarándokolhatnak.

Az érdeklődők minden információt megkapnak a Szatmári Római Katolikus Püspökségen az 1 Decembrie 1918 utca 2. szám alatt Mekker Enikőnél; a 0261-714955, 0261-716451 és 0745-785916 telefonszámokat tárcsázva; vagy a www.szatmariegyhazmegye.ro honlapot böngészve.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: