2015-09-29 12:48:46• hírek • Szatmar.ro

Zarándoklat a természetbe

A Keresztény Élet Közössége (KÉK) csoporttal közösen szervez zarándoklatot a Püspökség világiak irodája.

"Ajtó és kapu, átlépni házunk küszöbét és elindulni" lesz a témája annak az egy napos zarándoklatnak, amely október 3-án, szombaton indul a Fokhagymásra. A Püspökség világiak irodája és a Keresztény Élet Közössége (KÉK) helyi csoportja előkészítésében megrendezésre kerülő program a Szentírásból merítkezik. A szervezők vallják, nemcsak külső utat járunk be a természetben, hanem belső utat is, amelyen elkísér bennünket János evangéliumának egy részlete: "Én vagyok a kapu. Aki rajtam keresztül megy be, üdvözül" (Jn 10,9). Ennek megfelelően lesznek rövid impulzusok, meditációra alkalmas idők. Sr. Irene Luster Haggeney, Kujbus Márta és munkatársai vezetésével nem csak sétálnak majd a természetben, hanem szemlélődnek, lelkileg töltekeznek is.

A résztvevők  - köztük a szatmárnémeti zarándokok is - tíz órakor a nagybányai Ligetből indulnak, és oda térnek vissza délután négy óra körül.

A KÉK, katolikus világiak világméretű közössége. Tagjai életüket az ignáci lelkiség alapján alakítják a lelkigyakorlatok szerint. A KÉK azt kívánja, hogy tagjai lélekben mozgékonyak legyenek, folyamatosan késszé tegyék magukat arra, hogy meghallják Isten hívását, és erre készséggel válaszoljanak egész lényükkel, mind a közösségben, mind a közösség segítségével. Lelkisége célját a következő mondat fejezi ki legtisztábban: Mindenben keresni és megtalálni Istent. Szellemisége három pillérre épül: a szent ignáci lelkiség, csoportban való rendszeres találkozás és a küldetés megtalálása.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: