2005-07-28 11:52:13• hírek • Szatmár.ro

Zalatnay: Sólyom dönt

20050728g2.jpgZalatnay Sarolta kegyelmi ügyében már az új köztársasági elnök dönt.

 

Mádl Ferenc államfő új orvosszakértői vizsgálatot tart szükségesnek Zalatnay Sarolta kegyelmi kérvényének elbírálásához. Így minden bizonnyal a várakozásokkal ellentétben Mádl Ferenc már nem dönt Zalatnay ügyében.

Mádl Ferenc köztársasági elnök Petrétei József igazságügy-miniszterrel egyeztetett és jutott közös nevezőre a tekintetben, hogy új orvosi vizsgálat kell  Cini kegyelmi kérvényének elbírálásához. A Népszabadság értesülései szerint az újabb szakértői vizsgálat miatt tovább húzódó ügyben várhatóan már az új köztársasági elnök, Sólyom László dönt majd.

Hegedűs László, az énekesnő ügyvédje két fő indokkal terjesztette elő a 120 milliós csalásért jogerősen háromévi szabadságvesztésre ítélt énekesnő kegyelmi kérvényét. Egyfelől azzal érvelt, hogy Cini esetében rendkívül nagy a rákos megbetegedésre való hajlam. Másfelől, hogy korábban soha nem volt büntetve, és most sem erőszakos vagy személy elleni bűncselekmény miatt ítélték el. Családi körülményei rendezettek, továbbá kiskorú gyermeke van, aki hazavárja őt. A labda tehát Sólyom térfelére került át, aki várhatóan szeptember elején dönt a kérdésben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: